Lifestyle Sport

Parlamentul european doreste ca sportivii sa afiseze culorile uniunii pe echipamentul lor

Parlamentul european doreste ca sportivii sa afiseze culorile uniunii pe echipamentul lorCulorile Uniunii Europene sunt de mai multa vreme un subiect de disputa in special pentru tarile care ar dori sa paraseasca alianta europeana din diverse motive, mai nou inclusiv sportivii fiind invitati sa afiseze aceste culori la competitiile internationale unde doresc sa castige laurii supremi.
 
Autoritatile europene doresc in acest fel sa atinga sufletul tuturor membrilor Uniunii prin cresterea respectului fata de noua forma de organizare la nivel politic, astfel ei crezand ca europenii vor fi mai mandri de toate realizarile lor recente si de Uniunea Europeana in sine.
 
Binecunoscutul steag al UE afisand stelele sale galbene pe un fond albastru a aparut de nu putine ori alaturi de culorile nationale ale echipelor sportive reprezentative din toata Europa la mai multe competitii sportive, multe natiuni neavand nici un fel de retinere din acest punct de vedere.
 
Alte natiuni, membre ale UE, nu sunt insa deloc inclinate sa accepte portul acestui steag, fapt care face discutabila implicarea lor reala in viitorul Uniunii. Aceleasi natiuni europene au aratat de fapt in mai multe randuri dorinta de a parasi definitiv aceasta organizatie, ei considerand ca s-ar descurca mult mai usor in mod independent.
 
Dorindu-si totusi sa amplifice constiinta europeana inclusiv in plan sportiv, autoritatile UE nu renunta la campania lor si propun in continuare afisarea steagului UE inclusiv la competitiile sportive, astfel publicul din intreaga Europa si din intreaga lume receptand mai puternic apartenenta statelor membre la una dintre cele mai puternice organizatii politice din lume.
 
Este din acest motiv usor de prevazut ca natiunile care isi doresc sa paraseasca Uniunea vor face tot posibilul pentru a sabota si aceasta initiativa a autoritatilor UE, ei opunandu-se mai putin din considerente de mandrie nationala si mai mult pentru a avea multiple motivatii de pus pe masa atunci cand vor parasi de facto organizatia europeana.
 
Toate celelalte natiuni sunt insa mandre de steagul si insemnele Uniunii si bucuroase sa le afiseze inclusiv la competitiile sportive, romanii neavand la randul lor multe obiectii de facut in acest sens si afisand steagul UE alaturi de drapelul national la competitiile sportive majore.
 
Este si aceasta o declaratie deschisa a dorintei de a te situa mai aproape de spiritul european, iar cei care nu se rusineaza de steagul UE cu siguranta isi doresc un viitor mai bun sub culorile acestui steag si nu separat de acestea.