Lifestyle Trucuri culinare

Oua cu motive florale



Pentru motivele florale de pe oua se aleg frunzulite mici,
intacte ca si forma, fie ele de trandafir
sau de patrunjel.

Ouale se fierb la foc mic, pentru a nu plezni.
Apoi se scurg din apa fierbinte, punandu-se intr-un castron
cu apa rece (pentru a se coji frumos).

Se taie in bucati cat palma de mari un ciorap
de lycra
. In fiecare bucata se introduc frunze,
si un ou, astfel incat frunza sa fie lipita de acesta.
Se leaga strans cu ata la fiecare capat.

Intr-o oala se incalzeste apa pana este calda, si se toarna
3-4 linguri de otet. Se ia apa de pe
foc, se toarna vopseaua de oua, si se
amesteca pana se uniformizeaza.

Ouale aranjate in prealabil se pun la fiert in apa cu
vopsea pentru aproximativ 4-5 minute.

Dupa aceasta se taie ciorapul, si fiecare ou in parte
se unge cu ulei sau untura pentru a luci.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu