Lifestyle Muzica si vedete

O noua intalnire cu muzica lui Giuseppe Verdi

O noua intalnire cu muzica lui Giuseppe Verdi

Opera Nationala Bucuresti (ONB) invita publicul vineri, 19 aprilie, ora 19.00,la o noua reprezentatie a spectacolului Rigoletto de Giuseppe Verdi, în care rolul titular va fi interpretat de baritonul Vasile Chisiu, în vreme ce rolul Gilda va prinde viata gratie tinerei soprane Veronica Anusca, castigatoare a PremiuluiI la Concursul International de Canto „Maestrii Artei Lirice – Petre Stefanescu-Goanga” (2011),organizat de ONB.  
De asemenea, reprezentatia va prilejui debuturile solistilor Andreea Iftimescu, Marius Bolos siRadu Ion.
 
 Bursier al Studioului de Opera al Operei din Budapesta, basul Marius Bolos va debuta în rolul Sparafucile, despre care artistul a declarat:„Astept cu nerabdare sa interpretez acest rol, care din punct de vedere vocal este destul de ofertant. Opera Rigolettoîmi este foarte draga; cu rolul Monteroneam debutat în urma cu sase ani pe scena Operei Nationale Bucuresti.
 În perioada 2004-2009, solistul a participat la cursuri de maiestrie sustinute de basul Ionel Pantea, soprana Nelly Miricioiu, mezzosoprana Viorica Cortez, soprana Mariana Nicolesco si soprana Leontina Vaduva. Marius Bolos este colaborator  permanent al Operei Nationale Bucuresti din 2006. Din repertoriul artistului fac parte rolurile: Comandorul din Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart; Sparafucile din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, Gremin din opera Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski; Don Basilio dinIl Barbiere di Siviglia(Barbierul din Sevilla) de Gioachino Rossini etc.
 
  Cu acelasi prilej, mezzosoprana Andreea Iftimescu va interpreta pentru prima oara în cariera sa rolulGiovanna: „Orice rol reprezinta o provocare si o experienta unica. Giovanna, desi este un rol mic, ma pune în alta postura în opera Rigoletto. Pana acum am cantat rolul Maddalenei, femeia senzuala, care îsi ajuta fratele sa atraga clienti pentru a-i ucide. Giovanna este guvernanta Gildei, asadar o femeie care ia parte la toate bucuriile si tristetile familiei lui Rigoletto”, a declarat Andreea Iftimescu.
  În prezent doctoranda a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, mezzosoprana Andreea Iftimescu a absolvit sectia de Canto a acestei prestigioase institutii de învatamant în 2008. Înca din timpul studiilor, a fost remarcata pe scene din tara si din strainatate. Astfel, în 2004 a fost solista în opera Brundibar de Hans Crasa în cadrul Festivalului Voix Étouffée de la Paris. În anul 2009, Andreea Iftimescu a obtinut Marele Premiu la Concursul de Canto Paul Constantinescu de la Ploiesti, iar în 2010 a primit Premiul special la Concursul Salice d’oro, Italia.Repertoriul sau cuprinde roluri precum Olga din Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, Charlotte din Werther de Jules Massenet, Dalila din Samson et Dalila de Camille Saint-Säens, Ulrica din Un ballo in maschera de Giuseppe Verdi, Azucena din Il Trovatore de Giuseppe Verdi si Bradamante din Alcina de Georg Friedrich Händel.
 Alaturi de marile teatre lirice din lume, Opera Nationala Bucuresti celebreaza cea mai importanta aniversare muzicala a acestui an:  împlinirea a 200 de ani de la nasterea compozitorilor Richard Wagner si Giuseppe Verdi (1813), doi dintre cei mai mari autori de opera din toate timpurile. Iubitorii teatrului liric bucurestean se vor putea bucura, în acest an, de cateva dintre operele celebrilor compozitori, printre care: Aida, La Traviata, Bal mascat, Nabucco, Rigoletto, Macbeth (G. Verdi), Olandezul Zburator, Lohengrin, Tannhäuser(R. Wagner).
 
Rigolettode Giuseppe Verdi
Vineri, 19 aprilie, ora 19.00, Opera Nationala Bucuresti
Libretul: Francesco Maria Piave
dupa drama Regele se amuza de Victor Hugo
 
Dirijor: Adrian Morar
Regia: Jean Ranzescu
Maestru de cor: Stelian Olariu
Scenografia: Ion Clapan
Coregrafia: Vasile Marcu
 

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu