Lifestyle Trucuri culinare

O bucatarie curata ca lacrima


O bucatarie curata ca lacrimaMentinerea
unei bucatarii curata ca lacrima este cea mai importanta
arma impotriva microbilor ce pot determina boli sau alergii
nedorite. Dar nu trebuie sa cheltui sume enorme de bani
pentru a face acest lucru, nu da buzna la raionele cu
produse de curatare cu care vei incarca cosul de cumparaturi
, pe care le depozitezi apoi in dulap si pe care de abia
daca le folosesti. Este nu numai o pierdere de bani, dar
si de timp. 5 produse obisnuite in bucatarie sunt mai
mult decat suficiente pentru a avea o bucatarie curata:

detergent, otet, soda, amoniac
si clor

.
Atentie: produsele soda, amoniac, clor nu trebuie
sa fie amestecate deoarece pot produce elementi toxici
ce
pot dauna organismului

Otetul

: va readuce stralucirea in aceasta
camera. Otetul este unul dintre cei mai slabi acizi, de
aceea poate fi foarte util in bucatarie. Amesteca in egala
masura otet cu apa, si cu solutia obtinuta poti incepe
curatenia. Aceasta solutie poate indeparta cu usurinta
petele lasate de zatul de cafea atunci cand aceasta a
dat in foc. Este foarte util si in ce priveste clatirea
farfuriilor si indepartarea grasimilor. Este foarte indemanatic
si in ce priveste curatare podelelor, nu mai ca pentru
aceasta zona tot ce trebuie facut este sa amesteci o jumatate
de cana de otet cu 4 cani de apa calda. In functie de
cat de mare este podeaua se schimba si cantitatile.

Otetul mai este bun si pentru a scapa de mirosuri nedorite;
stii bine ca dupa anumite mancaruri, oalele, farfuriile
sau chiar tacamurile pot ramane cu un miros neplacut.
Pentru a scapa de acesta, nu trebuie decat sa le pui la
fiert cateva minute intr-un amestec de apa si otet (mai
ales atunci cand vreti sa scapi de mirosul de ceapa sau
usturoi).

Chiar si geamurile pot fi spalate cu ajutorul unei solutii
de otet, imbiba un pic carpa sau ziarul cu apa amestecata
cu otet si poti incepe sa redai vizibilitatea geamurilor
tale.

Soda

: este un alcalin mai usor. Cu
ajutorul lui se pot curata toate ustensilele din bucatarie.
Amesteca 2 linguri de soda cu 4 cani de apa calda. Cu
aceasta solutie poti curata frigiderul, mircroundele,
cuptorul si alte mici aparate. Cu ajutorul lui poti indeparta
impreuna cu un burete chiar si petele lasate pe vasele/cani
din plastic,de exemplu petele lasate de cafea sau ceai,
grasimi, etc.

Amoniacul

: amesteca 1 lingura de amoniac
cu o lingura de

detergent

si doua cani
de apa calda.
Aceasta solutie poate face minuni pentru cutarea meselor,
usilor, mastii de chiuveta, sau dulapurilor. Dupa ce aplici
solutia sterge totul cu ajutorul unui prosop. Poate fi
folosita si pentru curatarea ochiurilor de aragaz pline
de grasime.

Clorul

: este adevarat nu lasa un miros
placut, dar este cea mai buna arma in eliminarea bacteriilor
si microbilor, este o solutie mai mult sanitara; se amesteca
cu apa si se sterg foarte bine podelele, masca de bucatarie
etc.

In cele din urma, nu uita: majoritatea produselor din
bucatarie trebuie sa poarte etichete si trebuie plasate
intr-un dulap in permanenta inchis, la care copiii sa
nu poata ajunge.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu