Lifestyle Tehnologie si internet

Noul val in mesageria instant


Noua Mesagerie Instant

Destul de cerute in ultima vreme sunt serviciile de mesagerie instant care sa inglobeze protocoale multiple, dar oferta de pe piata de software din acest punct de vedere nu este foarte bogata.

Unul dintre cele mai capabile astfel de servicii de mesagerie instant este cel oferit de "Pidgin Universal Instant Messenger", disponibil pentru download gratuit in locatii diverse si gandit pentru platformele cele mai variate, printre care si Microsoft Windows.

Pidgin Multiple Instant Messenger era distribuit in trecut sub denumirea de Gaim Messenger, dar mai nou se prefera aceasta denumire, fiind un client pentru mesageria instant capabil sa inglobeze 16 protocoale de mesagerie instant, printre care se afla si Yahoo, MSN, AOL sau Google Talk.

Exista si posibilitatea de a largi adresabilitatea mesageriei instant multiple prin instalarea unor pluginuri disponibile tot gratuit, astfel incat si alte protocoale de mesagerie instant sa poata fi accesate printr-un singur click. Skype si Facebook Chat sunt doar 2 dintre aceste protocoale.

Unul dintre minusurile prezente deocamdata in utilizarea Pidgin Instant Messenger este absenta suportului oferit pentru conversatii audio/video, dar in afara de acest lucru Pidgin Multiple Instant Messenger este un program usor de utilizat, foarte stabil si deosebit de util mai ales pentru aceia dintre utilizatori care doresc sa discute simultan cu persoane aflate in retele diferite de mesagerie instant.

Pidgin Multiple Instant Messenger se adreseaza mai multor sisteme de operare utilizate frecvent, dintre care amintim Solaris, SkyOS, Qtopia, UNIX, Linux, AmigaOS si Microsoft Windows.

Se ofera o interfata grafica foarte asemanatoare cu aceea a programelor de messenger binecunoscute tuturor utilizatorilor si cam aceeasi gama de servicii si customizari prezente oriunde altundeva, precum transferul de fisiere, smileys si suport pentru group chat.

Pidgin Multiple Instant Messenger nu impresioneaza deloc prin artificii grafice sau facilitati suplimentare, dar este deosebit de rapid si stabil, chiar si pentru conexiunile Internet mai slabe. Nu consuma resurse pretioase ale calculatorului si nici nu iti rezerva surprize neplacute precum lipsa de compatibilitate sau update-uri de instalat cu si fara rost.

Daca nu sunteti mari fani ai conversatiilor online cu suport audio si/sau video, apelati cu incredere la Pidgin Multiple Instant Messenger deoarece veti avea garantat si satisfactii in utilizarea sa precum si multumirea de a putea accesa simultan mai multe persoane, care au conturi pe retele de messenger diferite.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu