Numarul romanilor care detin in prezent un sit web personal sau un sit web de afaceri nu este deloc in crestere in ultima vreme, iar acest lucru pare usor paradoxal dat fiind faptul ca tot mai multi furnizori de servicii ofera gazduire gratuita precum si resurse utile pentru construirea unui website de la zero.
Nu doar particularii isi pot astfel construi niste pagini personale pentru diverse activitati online, dar si posesorii de afaceri au sansa de a testa pe termen indefinit un website profesional, ei putand oricand sa isi upgradeze pachetul de servicii gratuite la unul platit pentru a se bucura de un tratament preferential si a obtine alte avantaje din exploatarea sitului lor web.
Ce motivatii suficient de puternice avem insa pentru a face acest pas si la ce ne poate servi mentinerea unui website in reteaua Internet? Nu intotdeauna vom gasi si un raspuns clar la aceste intrebari, dar haide mai intai sa vedem ce ne propun specialistii pentru a intelege daca si noi ne dorim aceleasi lucruri ca si dansii sau nu.
1. Un website este mai intai de orice infrastructura necesara pentru oricine isi doreste sa porneasca o mica afacere pe Internet sau doar doreste sa ofere niste servicii si produse in mod complet gratuit. In ambele cazuri, construirea si mentinerea in regim online a acestui sit web va necesita si sfaturi competente, dar si identificarea unui furnizor de servicii de gazduire (web hosting) si, eventual, de concepere si design (web design) pentru proiectul nostru nou de pe Internet.
2. Regulile si legile care se aplica in afacerile directe se vor regasi si pe Internet, in mediul online pirateria, furtul, violenta, santajul sau lipsa de onestitate in afaceri primind acelasi tratament ca si in lumea reala. Din acest motiv, nu de putine ori avem nevoie si de ceva consultanta juridica pentru a ne proteja informatia, serviciile si produsele noastre de infractorii virtuali, si aici putandu-se gasi pachete de servicii gratuite sau contra cost foarte bune.
3. Din punct de vedere educational, un website este o adevarata mana cereasca, iar daca avem dorinta de a forma noi discipoli prin intermediul sitului web sau dimpotriva, de a ne forma noi insine colaborand cu persoane cu experienta prin intermediul aceluiasi sit web atunci merita incercat acest lucru. In acest mod se poate califica cineva pentru un viitor job, se pot transmite si verifica informatii variate, se pot tine conferinte audio/video la discretie si se pot folosi la maximum materiale diverse pe care le posedam noi sau pe care ni le pun altii in mod complet legal la dispozitie.
4. Unele variante de sit web sunt menite sa satisfaca un hobby, o pasiune aparte, iar aceste situri se mai numesc si bloguri si pot fi gazduite inclusiv de catre multe dintre retelele sociale de pe Internet. Aici se pot impartasi multe dintre cunostintele dorite, vizitatorii facand comentarii si adaugand la randul lor informatie daca li se permite acest lucru. Blogurile sunt iubite mai ales de generatia tanara si au un mare succes in intreaga lume.
5. Siturile web tip Wikipedia care vor si reusesc sa functioneze asemenea unor enciclopedii virtuale pot constitui o cale buna de a gestiona informatia, in acest caz fiind nevoie si de voluntari competenti care sa updateze constant baza de date in acord cu cererile deja existente si cu alte criterii care se afla la baza unor astfel de situri web gigant.
6. Siturile pentru asistenta online in cele mai variate domenii, plecand de la probleme de ordin tehnic si pana la medicina sau literatura pot atrage foarte multi vizitatori, acestia cautand tutoriale si asistenta live pentru diferitele lor probleme. Competenta este necesara in multe situatii, in caz contrar riscandu-se un proces sau excluderea definitiva a sitului de pe Internet.
7. In toate situatiile amintite anterior, traficul mare de vizitatori va atrage inevitabil si sponsorii cu dare de mana, acestia fiind oricand dispusi sa investeasca in astfel de afaceri online unde ei isi pot face reclama serioasa la niste tarife foarte mici. Sponsorii pot fi cautati din start sau pot fi identificati cu timpul, aceasta fiind cea mai corecta cale de a imbina placut afacerile cu pasiunea si a castiga ceva bani facand ceea ce ti se potriveste mai mult.
Asa cum aratam la inceputul acestui articol, si in Romania iti poti face un sit personal sau de afaceri complet gratuit, fiind insa nevoie de ceva munca si mici investitii chiar si in aceasta situatie. Sfaturile competente ale unui profesionist vor fi acum mai mult decat binevenite, nefiind o idee rea sa ne alaturam si unor forumuri sau comunitati online care au interese apropiate de cele ale noastre.
Astfel se poate face totul ca la carte, obtinandu-se si putin profit, si recunoastere larga, lucru dorit fara indoiala de oricine vrea sa isi faca un sit web, dar inca nu stie care ar fi pasii de facut in acest sens. Furnizorii de pachete de servicii pentru hosting si site building (gazduire si construire situri web) pot usor veni in ajutorul oricarui solicitant, depinzand pana la urma doar de noi sa ne alegem colaboratori seriosi, care nu ne vor lasa la greu si care ne vor ajuta sa protejam mica noastre afacere atat d.p.v. legal cat si prin asistenta lor competenta si imediata.
Adauga comentariu