Lifestyle Trucuri culinare

Mituri despre vegetarism



A. Oamenii au fost creati in asa fel incat trebuie
sa manance carne.

Anatomia umana insa arata cu totul altceva. Trupul nostru
este in asa fel construit pentru a manca carne doar ocazional,
ca mecanism de supravietuire, dar sistemul nostru digestiv
este similar cu cel al animalelor erbivore si mai putin
cu cele carnivore. Cu cat mananci mai putina carne, cu
atat riscurile sunt mai mici de a te imbolnavi. Persoanele
care nu mananca carne au o conditie fizica mult mai buna,
chiar daca nu fac sport. Argumentul ca oamenii sunt carnivori
din cauza faptului ca avem dinti ce pot rupe si mesteca
carnea ignora faptul ca majoritatea animalelor erbivore
au si ei acelasi timp de dinti si nu mananca decat plante
si fructe.

B. Vegetarienii au parte de putine proteine necesare.

Mancarurile vegetariene contin din ambundenta proteine,
de exemplu fasoalea contine 28% proteine, graul 13%, fructele
5,5%, tinand cont ca noi zilnic avem nevoie doar de 4,5%
proteine.

C . Uleiurile vegetale sunt sanatoase.
Din pacate, mitul ca uleiurile vegetale sunt santoase
pentru trup nu este adevarat, a alege intre a pune ulei
de masline sau unt in propria ta tigaie, este din punct
de vedere nutritionist ca si cum ai alege intre a fi impuscat
s-au spanzurat.

De ce? Toate grasimile fie ele saturate sau nesaturate,
se implica in cresterea anumitor celule canceroase. Cercetarile
stiintifice au aratat ca consumul mare de grasimi pot
duce cu usurinta la apariatia unei forme de cancer sau
luarea mare in greutate. Din pacate uleirile din floarea
soarelui, ulei din masline, porumb, margarina sunt cele
mai periculoase ajutand la dezvoltarea celulelor canceroase.
Astfel alege pentru binele sanatatii tale sa mananci cate
mai putine prajeli obtinute cu ajutorul uleiurilor.

D. Laptele este necesar pentru a avea oase puternice.
De unde isi i-au vacile si elefantii calciul necesar pentru
ca oaselor lor sa creasca mari si puternice? Raspunsul
e cat se poate de transparent… din plante si numai plante.
Persoanele din Asia si Africa care consuma foarte putin
lapte au un schelet foarte puternic si sanatos avand ca
produs de baza orezul. Inca nu se stie de ce anumite persoane
duc lipsa de calciu dar ce se poate arata este ca un consum
de proteine mai mare decat avem noi nevoie poate duce
la pierderea calciului din corpul nostru.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu