Lifestyle Turism

Migratia testoaselor aduce venituri importante la bugetul turismului australian

Migratia testoaselor aduce venituri importante la bugetul turismului australianAn de an, un eveniment inedit localizat pe plajele estice ale continentului australian atrage mii si mii de turisti din intreaga lume curiosi sa descopere pe viu migratia unor specii de broaste testoase in curs de disparitie care vin sa isi depuna ouale intr-un zona protejata de lege amenajata in regiunea Queensland, la 14km de orasul australian Bundaberg.

Parcul National Mon Repos gazduieste in fiecare an, din luna noiembrie si pana in luna martie, cea mai mare concentrare de broaste testoase de pe continentul australian, frumoasele animale venind aici sa isi depuna ouale intr-un mediu prielnic lor, iar "nou-nascutii" fiind asistati constant de catre biologii australieni in lupta lor pentru supravietuire si inceperea unei vieti noi in apele limpezi care spala tarmurile australiene in aceasta zona.

De maxima importanta pentru supravietuirea a mai multe sub-specii de broaste testoase, acest eveniment s-a dovedit a fi de-a lungul vremii un adevarat succes, australienii incurajand inmultirea broastelor testoase inca de dinainte de cel de-al doilea razboi mondial cand s-au facut si primii pasi timizi in directia crearii zonei protejate prin lege Mon Repos.

Micile broscute vad lumina soarelui la aproximativ 8 saptamani dupa ce parintii lor isi depun ouale in nisipul plajii Mon Repos si isi incep astfel aventura lor de viata care nu e intotdeauna pazita de primejdii. In functie de vremea favorabila, broastele testoase pot obtine pana la 5 progenituri odata, dar nu toate micile broscute vor si supravietui atunci cand vremea rea si temperaturile nu le sunt favorabile.

Guvernul australian incurajeaza turismul in aceasta zona, amatorii de inedit fiind atent monitorizati de catre biologii care isi desfasoara activitatea in parcul national Mon Repos pentru a nu impieta in nici un fel asupra procesului de reproducere a testoaselor. Astfel, peste 28.000 de turisti descopera pe viu modul in care se inmultesc broastele testoase in fiecare sezon, turismul australian adunand bani frumosi la buget in urma acestei activitati.

Plajele estice ale Australiei reprezinta unul dintre putinele locuri din lume unde se poate urmari pe viu modul in care pasnicele testoase vin sa depuna oua si ulterior se poate vedea si eclozarea micilor broscute si eforturile lor in lupta pentru supravietuire, acest fiind si motivul pentru care turisti de toate nationalitatile si culorile vin aici an de an petrecand clipe de neuitat intr-un decor unic, nu departe de plaja Mon Repos aflandu-se alte si alte atractii turistice de maxim interes pentru care Australia este de asemenea faimoasa in intreaga lume.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu