Animale de companie Lifestyle

Micutele testoase au nevoie de multa dragoste din partea noastra!

Micutele testoase au nevoie de multa dragoste din partea noastra!Broscutele ca animale de casa sunt foarte chic si te pot binedispune mai repede decat alte animalute, dar sunt si destul de pretentioase in ce priveste intretinerea si sacrificiile pe care le presupune ingrijirea lor in cele mai bune conditii. Testoasele necesita mult timp pentru asemenea activitati si, in egala masura, vor avea nevoie si de toata afectiunea pe care le-o putem oferi deoarece ele depind de dragostea noastra la fel de mult ca de apa si caldura.

Esential atunci cand te decizi sa aduci acasa o testoasa este sa ii amenajezi un spatiu special unde, alaturi de apa, aer si alte utilitati sa ii oferi obligatoriu si niste conditii ideale de temperatura. Ca orice alta reptila si broscutele au nevoie de caldura soarelui pentru a isi regla temperatura corpului si, pentru ca multi dintre noi locuim intr-un apartament, aceasta caldura va trebui oferita alternativ si de la un minisistem de incalzire pe ceramica sau chiar si de la un simplu glob incandescent de lumina. Acestea trebuie amenajate la o inaltime sigura de unde sa poata oferi caldura si lumina, dar fara a rani broscuta in nici un fel.

Inclusiv apa in care se va juca testoasa trebuie sa fie suficient de calduta pentru a ii face placere sa isi petreaca timpul acolo si de aceea va fi nevoie suplimentar si de o formula buna pentru incalzirea periodica a apei. Aceasta este una dintre cele mai costisitoare investitii care insa trebuie obligatoriu facuta daca dorim intr-adevar sa ajutam broscuta sa isi regleze bine temperatura corpului. La multe magazine veterinare se pot uneori gasi si becuri cu ultraviolete special destinate ingrijirii testoaselor, iar ele au nevoie si de acestea deoarece altfel nu vor putea sa proceseze vitamina D care este esentiala pentru cresterea lor armonioasa.

Ce e bine de stiut in privinta obiceiurilor alimentare ale testoaselor este faptul ca le place sa manance de regula tot in apa si ca pot face des multa mizerie, necesitand din acest motiv schimbarea deasa a apei in acvariu sau in spatiul unde sunt tinute. Curatenia pentru broscute trebuie facuta des peste zi si va presupune investitii mari de timp insa merita pentru ca astfel broscuta va primi si multa atentie din partea noastra, lucru de asemenea important mai ales atunci cand nu avem decat un singur exemplar. Atentie marita trebuie acordata si la propria noastra igiena inainte si dupa ce curatam spatiul de locuit al unei testoase, acestea putand fi purtatoare de bacterii, dar putand in egala masura sa se imbolnaveasca si din cauza noastra sau din cauza hranei prost depozitate si gresit administrate.

Partea buna atunci cand iti aduci o testoasa acasa este ca iti faci astfel un prieten pe viata, asemenea broscute putand trai foarte multi ani alaturi de noi daca li se ofera conditiile potrivite. Procurarea mancarii care le place in mod deosebit poate fi o corvoada la fel de dificila ca si in cazul unui copil, testoasele avand nevoie de o dieta variata, bogata in legume si fructe foarte proaspete. Mancarea furnizata de magazinele veterinare nu va fi niciodata suficienta si este obligatoriu sa le putem oferi si hrana verde, spalata corect si servita in portiile recomandate noua de catre specialisti. Desi se aseamana cu copiii din anumite puncte de vedere, testoasele nu se impaca bine cu acestia si nu ar trebui niciodata sa aducem acasa o testoasa atunci cand avem micuti prin preajma.

Testoasele nu reactioneaza deloc bine la stres, galagie sau mediul poluat cu fum de tigara si praf si de aceea spatiul lor de locuit trebuie amenajat intr-o camera speciala, unde este liniste, aer curat si lumina furnizata deopotriva in mod natural, dar si artificial, prin globurile speciale cu ultraviolete. Exista si broscute care hiberneaza, iar acestea vor necesita conditii suplimentare in acest sens. Broastele testoase nu sunt deloc animale de casa comode, ci am putea spune ca sunt o companie de lux pentru care trebuie sa platim un pret ridicat, dar care se va justifica din toate punctele de vedere, bineinteles daca ne si permitem sa platim acest pret.

Exista mai multe varietati de testoase care pot fi procurate in prezent, de dimensiuni, varste si soiuri diferite si de asemenea exista si o sumedenie de accesorii foarte indicate pentru amenajarea spatiului lor de locuit si intretinerea lor adecvata. Nu va grabiti totusi sa aduceti acasa o broasca testoasa decat daca puteti sa ii oferiti suficient timp si afectiune zi de zi pentru ca altfel broscuta va muri in destul de scurta vreme, speranta lor de viata in conditiile in care sunt neglijate fiind foarte redusa. Sunt animale de casa exceptionale, raspund cu placere la dovezile noastre de dragoste, dar nu tolereaza deloc bine stresul, frigul sau poluarea si trebuie sa ne asiguram din timp ca vor avea tot ce le trebuie si abia apoi sa le aducem acasa unde sa se simta ani lungi de zile fericite si iubite.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu