Se stie bine ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Nutritionistii sunt de acord ca obiceiul de a lua micul dejun zilnic ne scuteste de multe neplaceri: boli, lipsa de energie, cresterea greutatii cauzata de “incarcarea” celorlalte mese. Cea mai invocata cauza pentru care se sare peste masa de dimineata este lipsa timpului, care abia e suficient sa ne pregatim si sa ajungem la serviciu sau la scoala. Cum insa traim intr-o lume moderna, putem beneficia de ustensile care ne fac viata mai usoara. In plus, cateva trucuri si putina organizare vor face ca micul dejun zilnic sa nu mai fie o problema. Specialistii recomanda ca la prima masa a zilei sa consumam alimente cu un continut crescut de fibre, precum fructele, legumele si cerealele integrale. Acestea se gasesc sub diverse forme si le putem prepara in multe feluri. Cu ajutorul ustensilelor potrivite, pregatirea si servirea micului dejun va dura mai putin si vom avea timp sa ne savuram gustarea. De exemplu, daca preferati painea prajita (care este si mai indicata) puteti folosi un aparat special sau un repartitor cu ajutorul carora puteti praji feliile chiar pe ochiul aragazului. Daca vreti sa faceti sandvisuri si dispuneti de un prajitor de paine, folositi un saculet special in care puneti sandvisul pregatit si il introduceti in aparat. Astfel obtineti rapid un sandvis cu paine prajita, care poate fi luat la pachet daca se intampla sa nu mai aveti timp. Daca insa dispuneti de cateva momente in plus, puteti folosi modelele pentru paine prajita pentru a aduce un zambet la micul dejun. Gogosile sau clatitele sunt delicioase si pot fi preparate cu ajutorul unei tigai cu forme, care va face ca totul sa dureze doar cateva minute. Aceasta tigaie este utila mai ales daca trebuie sa pregatiti micul dejun pentru mai multe persoane. Pentru o omleta perfecta este recomandata o tigaie rabatabila, care permite coacerea adecvata pe ambele parti si este usor de manevrat: fara stropi, fara bataie de cap. Apoi, deasupra omletei, sau a unor tartine, puteti razui putina branza, cu ajutorul linguritei-razatoare. Ca bautura pentru micul dejun, pe langa ceaiuri, iaurt, lapte si cafea, sunt recomandate sucurile de fructe sau de legume, fara conservanti si indulcitori. Aceste sucuri sunt pline de vitamine si antioxidanti, sunt gustoase si pot fi preparate usor si acasa, cu ajutorul unui blender. |
Adauga comentariu