Lifestyle Trucuri culinare

Microunde



Microundele este ustensila confortului din ziua
de azi deoarece ne ofera mai mult timp dimineata pentru
somn, fara sa ne mai trezim cu o ora inainte pentru a
pregati masa; cand vii lihnita de foame dupa o zi incarcata
in doar 3 minute mancarea este incalzita; iar cand vrei
sa vizionezi un film nu e nevoie sa murdaresti vasele
cu ulei din cauza popcornului sau casa sa ajunga parfumata
de floricele, sunt suficiente 4 minute la cuptor si in
urmatoarea secunda esti in fotoliul cu bolul in brate.

Dar pe cat este de util un astfel de aparat pe tot atat
trebuie sa ai grija sa-l intretii de aceea este foarte
important sa stim cateva ponturi in ce priveste curatarea
lui pentru a avea o viata cat mai usoara.
– vasele din portelan, ceramica si sticla sunt cele mai
potrivite pentru incalzire in microude;
– se pot folosi si tavi de polistier de unica folosinta,
recipientele si foliile de plastic sunt si ele recomandate;
– nu folosi vasele incrustate cu diferite metale – pot
provoca scurt circuite, si nici materiale din hartie –
pot lua foc;

Daca nu ne ocupam de curatarea lui, functionarea corecta
a aparatului este afectata si poate determina cu usurinta
numeroase pericole, de aceea o data pe luna trebuie sa
curatam:
– suprafetele interioare si exterioare cu o carpa moale
imbibata cu apa si sapun, dupa care se sterge totul cu
una uscata;
– usa si elementele de etasare ale usii;
– platoul rotativ si inelele trebuie cat mai des spalate;
– pentru a indeparta resturi de alimente intarite si mirosuri
neplacute, aseaza un pahar de sirop cu lamaie pe platoul
rotativ si incalzeste-l timp de 10 minute;
– atunci cand curateti aparatul nu folosi produse abrazive
sau solventi chimici;

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu