Lifestyle Trucuri culinare

Masline pentru sanatatea ta


Masline
In istorie copacul de maslin a fost o sursa medicinala atractiva
inca din timpul egiptenilor. Egiptenii considerau ramurile
de maslin ca fiind un simbol a puterii nemarginite si nemuritoare,
totodata uleiul era folosit in majoritatea proceselor de
mumificare. Grecii foloseau ramurile de maslin pentru a
sarbatori pe cei ce castigau jocurile Olimpice. Maslinul
a fost folosit drept planta medicinala de secole intregi,
atat maslinele cat si frunzele.

Frunzele de maslin

Pe timpul grecilor aceste erau folosite pentru curatarea
ranilor deschise. Totodata actioneaza ca un diuretic,
frunzele de maslin au proprietatea de a scade nivelul
de zahar din sange (acest lucru a fost dovedit si in urma
unor experimente). Mai contin si proprietati antibacteriene
si lupta impotriva diferitilor virusi, microbi ce pot
ataca trupul uman.

Uleiul de masline

Obtinut din fructele de maslin este extrem de bun pentru
digestie de aceea se spune ca o lingura de ulei in fiecare
dimneata este foarte sanatos. Uleiul de maslin este de
asemenea extrem de bun pentru tenul uscat si este un conductor
bun in obtinerea si mentinerea esentelor de uleiuri.

Folosit in prepararea sau ca supliment in diferite mancaruri
ajuta la intretinerea inimii si a arterelor, iar un consum
regulat previne cresterea nivelului de colesterol. Inca
din perioada Bibliei acest ulei miraculos era folosit
pentru mentinerea si intretinerea pielii dandu-i un aspect
sanatos, moale, dar si hidratand-o. Iritatii de natua
diversa se vindeca sau se pot ameliora printr-un tratament
adecvat cu ulei de masline.

In alimentatie se recomanda intotdeauna inaintea untului
sau a margarinei care nu prea fac bine sanatatii. Daca
vreti ca uleiul de masline sa aiba un anumit gust sau
doar sa va jucati cu el pentru a obtine o savoare mai
diferita pentru anumite preparate puteti amestaa uleiul
cu diferite ierburi sau picanterii si sa lasati toata
compozitia inchisa o zi intr-o sticla pentru ca noile
proprietati sa se amestece bine cu uleiul. Uleiul de masline
trebuie stocat intr-un mediu rece, intunecos, de exemplu
o camara bine aerisita sau chiar un dulap de bucatarie.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu