Lifestyle Sport

Maria Sharapova, campioana mondiala si model de succes


Sport- Maria Sharapova

Fosta numarul 1 pe plan mondial, jucatoarea profesionista de tenis, Maria Sharapova, este un fervent activist al programului de intrajutorare a victimelor dezastrului nuclear de la Chernobyl, ea fiind una dintre persoanele norocoase care a scapat de efectele exploziei centralei nucleare gratie parintilor sai, care s-au tot mutat din loc in loc pana ce au decis sa se stabileasca in orasul Sochi, unde Maria a si tinut racheta de tenis in mana, pentru prima oara, la varsta de 4 ani.

Remarcata mai tarziu in cadrul unor competitii sustinute in capitala Rusiei, la Moscova, tanara Maria impreuna cu tatal sau, Yuri, au decis ca e timpul sa se apuce serios de tenis si au emigrat in Statele Unite unde Maria va obtine o bursa la Academia celebrului Nick Bollettieri, ea avand atunci varsta de 9 ani. Nu peste multa vreme victoriile au inceput sa apara an dupa an, fiind incununate de castigarea titlului de cea mai buna jucatoare la tenis profesionist.

Maria Sharapova a castigat si multi bani din tenis, dar veniturile sale de baza au provenit in buna masura din sponzorizari si participari ale sale la showuri celebre de moda sau evenimente mondene de top. Astfel, tanara sportiva a reusit sa isi implineasca un alt vis al sau, acela de a ajuta copiii aflati in nevoie prin folosirea a mari sume de bani obtinuti din activitatile sale diverse. Ii plac foarte mult copiii si adora sa isi petreaca timpul cu acestia.

In prezent, jucatoarea de tenis este un model de scena foarte bine cotat pe plan international, fiind probabil si sportiva numarul unu din lume ca ideal de frumusete atletica. Ceea ce o face foarte indragita pe Maria Sharapova este modestia si onestitatea sa, care completeaza atat de fericit aspectul sau fizic de invidiat. In plan sportiv, ea cunoaste de ceva vreme o crestere in performanta dupa o accidentare mai veche, urcand recent, anul acesta, pe locul 12 in ierarhia mondiala.

foto Wikipedia

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu