Lifestyle Turism

Londra, in luna februarie

Londra este un oras must visit! Daca iti planuiesti o vacanta, te sfatuiesc sa ajungi la Londra, neaparat! Am avut ocazia sa vizitez orasul intr-o saptamana si am ramas placut impresionata. Mi-a parut rau ca nu am putut sta mai mult, recunosc.

Londra, in luna februarie

Pentru mine, cel mai mult a contat ca ii puteam intelege. Am vizitat diferite capitale ale Europei, insa mi-a fost foarte greu sa ma adaptez cu limba lor. Aici era foarte simplu! Chiar si daca engleza lor are un accent aparte, ei ma intelegeau foarte bine. E drept, eu trebuia sa ciulesc putin mai mult urechile. Acum, daca stau si ma gandesc bine, nu cred ca accentul lor este problema, ci faptul ca vorbesc foarte repede.

Traficul lor e pe dos, dar daca esti pieton, esti norocos! Exista marcaje la fiecare trecere care te ajuta sa te orientezi: "Look Right", apoi "Look Left". Inca ceva, apasati intotdeauna butonul de la trecere si nu ascultati de englezi! Ei trec pe rosu, dar au antrenament. 

Ce trebuie sa vizitezi in Londra? 

 1. Muzeele. In mare parte sunt cu intrare libera. Madame Tussauds nu, dar se merita sa incercati. Cel mai bine este sa rezervati bilete online, vor costa 15 lire. 
 2. London Eye. Este emblematic si ofera o priveliste de vis! 16 lire se vor duce si aici.
 3. Parlamentul si Big Ben. Despre acesta din urma se zice ca s-ar inclina precum turnul din Pisa, deci multumeste-te sa il admiri de la distanta.
 4. Buckingham Palace. Si poate cine stie, o vedeti si pe regina.
 5. Tower of London. Au un ghid foarte amuzant care iti va oferi toate detaliile de care ai nevoie. 
 6. Tower Bridge. Nu ai cum sa il ratezi. Mi-ar fi placut foarte mult sa il prind in momentul in care se ridica, dar asta se intampla din ce in ce mai rar.
 7. Catedrala Saint Paul. Whispering Galleries este un loc destul de interesant. Daca ai de gand sa soptesti cuiva despre geanta urata a vecinei, mai gandeste-te o data. S-ar putea sa te auda.
 8. Green Park si celelalte. Eu am mers doar in Green Park. Au niste veverite prietenoase. As fi luat una acasa.

Si ar mai fi cateva… Covent Garden, Picadilly Circus, Somerset House, Garile Pancras si Paddington (care este si cea mai veche din Londra). 

Ce trebuie sa faci in Londra?

 1. Sa nu ratezi o plimbare cu un Double Decker
 2. Sa inchiriezi o bicicleta Barclays
 3. Sa te plimbi cu taxi londonez
 4. Sa mergi cu metroul. Londra are cea mai veche retea de metrou, numita si The tube.
 5. Sa mergi la magazinul de haine Top Shop
 6. Sa intri in Apple Store – optional :))
 7. Sa mananci un English Breakfast

Dar cel mai important este sa ai o umbrela la tine! In caz ca ploua.. Daca o ai pe asta, esti asigurat!  

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu