Animale de companie Lifestyle

Jucausele Gecko pot fi companioni ideali pentru toti cei care iubesc animalele exotice!

Jucausele Gecko pot fi companioni ideali pentru toti cei care iubesc animalele exotice!Foarte populare in multe colturi ale lumii, dragalasele soparle Gecko isi fac cu incetul loc si in apartamentele romanilor, fiind adesea preferate altor animale exotice pentru usurinta cu care se adapteaza la orice mediu si gradul mare de afectiune pe care il pot demonstra fata de niste stapani la randul lor atenti cu nevoile lor afective, dar si de trai.

La fel ca si multe alte specii folosite ca animale de casa, si soparlele Gecko sunt de mai multe feluri, unele soiuri fiind nocturne, de exemplu, iar altele diurne. Desi se crede ca toate animalutele Gecko sunt si cataratoare, lumea se inseala, existand varietati care se pot catara si chiar adora sa faca si salturi, dar si soparle Gecko care nu se pot catara deoarece nu poseda ventuze pe piciorusele lor.

In Romania, cea mai bine vanduta specie de Gecko este cea numita Leopard, care este un animal nocturn si care nu se catara si de aceea nu este nici dificil de ingrijit intr-un apartament obisnuit. Gecko Leopard este afectuoasa si se adapteaza rapid la conditiile oferite de spatiul inchis al apartamentului, dar este totusi un animal nocturn si de aceea are nevoie de un program de viata special gandit.

Gecko cataratoare numite si Gecko cu creasta sunt niste soparle mult mai spectaculoase decat rudele lor Leopard si de asemenea deosebit de hazlii. Nu e intotdeauna simplu sa le oferi tot confortul de care au nevoie, dar merita tot efortul deoarece va vor distra de minune. Sunt si acestea animale nocturne si necesita in consecinta un program special de ingrijire.

Soparlele Gecko diurne sunt putin mai pretentioase si vor avea nevoie de niste conditii aparte pentru a supravietui mediului de apartament. Le place lumina soarelui si trebuie sa li se asigure acest lucru. Persoanele cu experienta se impaca foarte bine si cu aceasta varietate de Gecko, dar incepatorii ar fi bine sa stea departe de ele.

Odata ce ai petrecut cateva minute in compania unei soparle Gecko nu le mai poti uita, mai toata lumea si in special copiii indragindu-le automat. Sunt animale hazlii, dragute si curate care rezista bine si la boala atunci cand li se ofera toate conditiile de viata pe care le presupune specia lor. Un Gecko poate trai ani lungi de zile alaturi de noi si ne va oferi in tot acest rastimp momente cu adevarat speciale, justificand din plin toate eforturile cu cresterea si ingrijirea sa.

Cumparandu-va una sau mai multe soparle Gecko, veti descoperi ca trebuie sa mai cresteti si ceva insecte alaturi de ele pentru a putea astfel sa le hraniti corespunzator. Gecko nu consuma decat hrana vie, iar vanzatorii ar fi bine sa va instruiasca temeinic cum sa cresteti chiar voi greieri sau alte insecte necesare alimentatiei zilnice a soparlei voastre.

Pentru adulti si, bineinteles, pentru copii, Gecko pot fi o adevarata incantare insa nu va grabiti sa le aduceti acasa decat daca doriti sa va asumati pe deplin si responsabilitatile care vin odata cu ele, aceste animale de casa avand necesitati minime si consumand putin din banii vostri, dar cerand totusi respectarea stricta a unor conditii esentiale care sa le permita traiul civilizat in sanul noii lor familii. 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu