Lifestyle Turism

Jocurile Olimpice de Vara se intorc in Londra dupa 64 de ani

Jocurile Olimpice de Vara se intorc in Londra dupa 64 de aniIn aceasta vara, Jocurile Olimpice se intorc pentru a treia oara in Londra, astfel celebrandu-se si o premiera in istoria moderna a acestor intreceri sportive, Londra devenind prima gazda care sa fi fost vreodata invitata sa organizeze Jocurile Olimpice si pentru a treia oara.
 
Jocurile Olimpice de Vara au mai fost tinute in Londra in 1908 si 1948, iar anul acesta vor cunoaste o mai mare diversitate prin introducerea unor noi discipline sportive olimpice alaturi de cele deja consacrate si binecunoscute publicului din intreaga lume.
 
In total, programul olimpic de vara va sustine competitii pentru nu mai putin de 26 de sporturi, acestea fiind la randul lor impartite in 39 de discipline sportive. Peste 140 de tari si-au anuntat participarea la acest eveniment de marca al anului, Romania numarandu-se bineinteles printre acestea.
 
Organizatorii s-au pregatit deja la superlativ, ei fiind ajutati consistent atat de fondurile uriase alocate pentru aceasta sarbatoare a sportului cat si de sponsorii de prima mana care nu lipsesc niciodata de la competitiile olimpice.
 
Olimpiada de Vara de la Londra va aduce in prim plan dragostea fata de sport si miscarea in aer liber si va promova foarte multe noutati, plecand de la echipamentele sportivilor si pana la facilitatile ecologice si foarte moderne oferite fanilor care se vor afla aici pentru a-si sustine culorile lor nationale.
 
Totul este deci bine pus la punct, numaratoare inversa continuand pana pe data de 27 iulie, cand se va da startul celebrei competitii sportive. Jocurile Olimpice de Vara 2012 vor tine pana pe 12 august, organizatorii rezervand si cateva surprize deosebite deopotriva pentru sportivi cat si pentru toti cei care vor vizita Marea Britanie in toata aceasta perioada.