Cariera Lifestyle

Joburi de sezon


 
In special studentii aflati in vacanta, dar si alte persoane de o varsta ceva mai inaintata sunt interesati in gasirea unei slujbe de sezon, mai ales pe perioada verei, pentru ca acest lucru le poate suplimenta veniturile si pentru ca prefera sa se "recreeze" in acest fel si nu petrecandu-si timpul liber intr-un alt fel.

Pentru incepatori poate parea o intreprindere dificila, dar cei care au mai lucrat pentru scurte perioade, in sezon, stiu ca nu e deloc astfel si ca o slujba destul de bine recompensata poate fi gasita relativ repede intr-un moment cand mai toti angajatii incearca sa scape de stres luandu-si un concediu cat mai lung posibil.

E bine de stiut totusi ca joburile de sezon nu se gasesc totusi neaparat prin intermediul ziarelor si a Internetului unde intr-adevar oferta este bogata, dar nu e deloc usor sa prinzi ceva atragator decat daca te-ai pregatit in avans cu ajutorul unui prieten ceva mai experimentat sau un profesionist al pietei locurilor de munca.

Un CV bine intocmit este unealta de baza pe care trebuie sa o aiba fiecare doritor in dotare pentru ca doar o solicitare si eventual ceva mentionari despre experiente similare nu vor da prea bine chiar si in cazul unei simple slujbe de sezon. Apoi, foarte important este sa te decizi cam unde ai vrea sa lucrezi, in ce domeniu de activitate: agricultura, cosmetice, vanzari, IT etc.

Acum, odata facuti acesti primi pasi obligatorii in cautarea locului temporar de munca, se pot incepe cautarile in primul rand prin apelul la prietenii cu experienta si agentiile specializate si abia apoi prin consultarea Internetului si a ziarelor. Daca esti recomandat de catre un amic sau o persoana oficiala vei avea oricum mai multe sanse decat altfel.

Pentru studenti ofertele sunt ceva mai usor de gasit intrucat ele vin sa le bata chiar la usa campusului si ramane ca ei doar sa aleaga cam ce ar prefera mai mult, dar pentru cei care nu au acces usor la aceasta oferta ramane valabila tot varianta cautarii personale si apelarea la persoane de incredere si cu experienta.

Agentiile de ocupare a fortei de munca si ministerul de resort ofera si ele an de an oferte uneori foarte atractive pentru slujbele de sezon si nu trebuie uitat sa se consulte periodic website-ul oficial al acestor institutii unde se anunta mereu ultimele noutati in materie. Pe langa acestea se mai organizeaza si targuri de locuri de munca unde de asemenea merita sa te prezinti daca nu ai reusit sa gasesti ceva bun in timp util.

In special pe perioada anotimpului cald oferta de locuri de munca este deosebit de generoasa si daca intr-adevar se doreste angajarea temporara atunci cu siguranta se va gasi ceva interesant daca se procedeaza asa cum s-a aratat mai sus. Unele locuri de munca permit si prelungirea contractului pe durata nedeterminata, iar altele vor fi disponibile si in anii care vin daca se demonstreaza seriozitate si interes. Mult succes!

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu