Lifestyle Trucuri culinare

Iute si picanta


Picant
Mancarea picanta ne poate da foc papilelor gustative inundandu-le
cu un val aromatic ce nu poate fi stins nici cu 3 cani de
apa.

Fie ca vorbim de piper, de ardei iuti, de boia, de seminte
de mustar, chili precum si de alte condimente picante acestea
formeaza impreuna un zid de protectie pentru trupul tau.
Desi in mare majoritatea a timpului auzim ca nu este bine
sa consumam mancare puternic condimentata astazi va vom
arata si partea pozitiva a acestor ostasi picanti:

– mancarurile picante ajuta la arderea mai multor calorii,
prin stimularea metabolismului;
– stimuleaza si imbunatatesc sistemul imunitar;
– reduc pofta de mancare, diminuand senzatia de foame;
– usureaza procesul de digestie si se evita balonarile;
– consumate moderat pot duce la prevenirea unor afectiuni
cardiovasculare;
– imbunatatesc circulatia sangelui si pot duce la scaderea
colesterolului;
– piperul negru ne ajuta la detoxifierea ficatului;
– elimina tensiunea arteriala.

Pentru a obtine toate aceste avantaje nu trebuie sa abuzam
de aceste tipuri de condimente, tot ce este consumat in
surplus nu ne poate face mai sanatosi ci doar mai bolnavi.
Atentie nu neaparat la ceea ce consumati ci la cat consumati.
Si nu uitati, "mananci ca sa traiesti, nu traiesti
ca sa mananci".

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu