Lifestyle Muzica si vedete

Invata sa canti la chitara


Lectii Chitara

Chitara este unul dintre instrumentele care pot fi invatate de foarte multi dintre noi si exista multe persoane care fie au invatat fie macar au incercat sa invete sa cante la chitara intr-un mediu organizat sau de unii singuri. Poate parea putin mai greu doar la inceput pentru ca, pe parcurs, lucrurile veti vedea ca vor curge din ce in ce mai usor.

Primul lucru pe care vrei sa il faci, daca te atrage chitara, este sa iti cumperi una ceva mai buna, nu neaparat de noua, dar pe deplin functionala, iar aici preturile vor varia de la sume derizorii pana la sume ceva mai consistente. Exista sumedenie de locatii de unde sa iti procuri o chitara buna, incepand cu anunturile de la ziar si incheind cu magazinele specializate in intrumente muzicale.

Imediat dupa ce ajungi acasa cu noua ta achizitie, va trebuie sa iti faci rost de un manual de invatare a tehnicilor simple de cantat la chitara si apoi poti trece serios la treaba. Fie dupa un program strict, fie in timpul liber, exercitiul zilnic este esential, cu cat mai mult cu atat mai bine. Este nevoie si de antrenament si de trecerea timpului pentru a te descoperi dupa ceva vreme mai aproape de obiectivele tale, cu siguranta foarte ambitioase.

Studiul unui instrument precum chitara este mai bine sa se faca in prima etapa de unul singur, pentru ca exista mai putina presiune si astfel satisfactiile pot fi ceva mai mari, mai ales ca reusesti totul prin propriile puteri. Ceva mai tarziu insa, dupa ce vor fi deprinse niste tehnici de baza, este obligatorie inscrierea la cursuri profesioniste, atat pentru a corecta eventualele erori de tehnica cat si pentru a invata noi abilitati de interpretare.

Cursurile de chitara nu sunt nici scumpe si se pot face inscrieri de-a lungul intregului an asa ca, daca va place mult chitara si va doriti sa aveti un mijloc suplimentar de petrecere placuta a timpului la indemana, nu ezitati sa va cumparati o chitara buna si apoi exersati pana va dor degetele mai inainte de a va inscrie la un curs profesionist de chitara. Mult succes!

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu