Pastele fainoase pot fi folosite atat ca ingredient alimentar cat si ca fel principal de mancare, iar diversitatea lor este uimitoare, existand in prezent nenumarate tipuri de paste fainoase de toate formele, marimile si chiar culorile in intreaga lume. In ciuda acestei mari varietati a pastelor fainoase, se vorbeste in general de doua categorii de paste fainoase, respectiv de pastele fainoase uscate si de pastele fainoase proaspete.
Pastele fainoase proaspete sunt mai putin numeroase decat cele uscate, dar cele care exista au o savoare superioara pastelor uscate. Intrucat cele mai multe paste fainoase proaspete contin oua, apa, legume, condimente si alte ingrediente usor perisabile, este indicat ca aceste paste sa fie gatite cat mai repede de la producerea lor. De obicei aceste paste sa fac in aceeasi zi in care se vor si gati, dar exista sortimente de paste fainoase proaspete in comert, care pot fi tinute intr-o stare buna gratie inghetarii sau chiar congelarii lor.
pastele fainoase uscate sunt disponibile in foarte multe varietati, au multe forme si dimensiuni si sunt de obicei procurate din comert si mai rar vor putea fi preparate acasa. Pastele uscate nu necesita congelarea sau pastrarea la rece deoarece au un termen lung de garantie si nu isi altereaza proprietatile in timp. Spre deosebire de pastele proaspete, pastele uscate nu au un gust deosebit si nici nu sunt bogate in nutrimente ca cele proaspete. La gatit, pastele fainoase uscate cer mai multa vreme, pe cand cele proaspete se gatesc mult mai usor si mai repede.
Pastele fainoase proaspete sunt deci superioare celor uscate din p…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu