Lifestyle Sport

Inotul este sportul cel mai plin de recompense pentru practicantii sai

Inotul este sportul cel mai plin de recompense pentru practicantii saiUn sport complex, inotul aduce multiple beneficii pentru sanatate si merita practicat de orice femeie atat in scop de intretinere corporala cat si terapeutic, acolo unde este cazul. Pentru organism, inotul aduce o marire a capacitatii pulmonare, stimuleaza ritmul cardiac, mareste rata metabolismului si dezvolta optim toate grupele musculare, fiind in acelasi timp si un sport placut si usor de practicat.

Tehnicile de respiratie potrivite trebuie deprinse de la un profesionist inaintea sedintelor de inot, respiratia corecta devenind parte componenta din practicarea in scop terapeutic si preventiv a inotului. Nu de putine ori, amatorii pot ramane fara suficient aer, concentrandu-se la miscarile necesare trecerii prin apa; antrenorul, insa, va putea sa ii invete cum sa utilizeze respiratia spre folosul lor si nu invers.

Stilurile de inot recomandate pentru intretinere si dezvoltarea armonioasa a corpului le includ in primul rand pe cele care promoveaza relaxarea asa cum este cazul cu stilul liber si stilul pe spate, acestea putand fi alternate sub supravegherea antrenorului cu sedinte scurte de inot bras ori fluture, care vor contribui decisiv la dezvoltarea musculaturii si intarirea sistemului osos.

Pentru amatori, nu competitia ori performanta este esentiala in practicarea inotului ci deprinderea miscarilor corecte, care sa nu aduca prejudicii corpului prin repetarea unor tehnici gresite, iar acest lucru va putea fi deprins doar de la un bun profesionist, acestia fiind prezenti la mai toate bazinele si piscinele din orasele mari ale tarii.

In paralel cu sedintele din bazin, inotul poate fi insotit si de multa miscare fizica in afara bazinului precum si de sauna, masaj si alte procedee utile pentru relaxare si intretinere corporala, nu de putine ori salile de inot incluzand si alte facilitati care sa sporeasca beneficiile pentru sanatate aduse de inot. Inclusiv gravidele si persoanele in varsta se vor bucura de pachete speciale de servicii, si pentru aceste categorii de persoane inotul fiind calduros recomandat.

O activitate placuta si sanatoasa, inotul merita luat in considerare si la cura de slabire, fiind considerat, dupa yoga, drept sportul cel mai indicat pentru pierderea progresiva a kilogramelor suplimentare. La cele mai multe sali de inot, exista programe destinate reglarii greutatii corporale asa ca nu uitati sa profitati din plin si de asemenea servicii pentru a va simti si arata mai bine, dar si pentru propria placere sau aceea a intregii voastre familii.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu