Lifestyle Turism

Hotelul subacvatic, ultima gaselnita in materie de turism

Hotelul subacvatic, ultima gaselnita in materie de turismGermanii, inventivi din fire asa cum ii stim, au investit foarte mult in trecut pentru a vedea daca este posibil sa fie construite si hoteluri subacvatice pe deplin functionale si, surpriza, incepand cu anul 2005 proiectul de ridicare a unui astfel de hotel era deja pe picioare, autoritatile din Dubai negociind la modul foarte serios cu o echipa de arhitecti germani constructia primului hotel subacvativ din lume.

Hotelurile subacvative pe care intentioneaza nemtii sa le proiecteze sunt pe deplin ecologice, pot functiona atat in ape de mica adancime cat si in apele adanci, iar accesul in hotel se planuieste sa se faca prin intermediul unor tuneluri subacvatice conectate la o platforma terestra de transport care sa deserveasca noapte si zi clientii hotelului. Structura hotelului subacvatic a fost gandita de catre specialisti in submarine si alte constructii navale si va rezista fara probleme, fiind construita in principal din metal si sticla.

Hydropolis Resorts PLC este compania nou infiintata care doreste sa detina monopolul constructiilor de cladiri subacvatice in intreaga lume si au fost deja demarate mai multe proiecte de interes care vor aduce, conform estimarilor initiale, profituri nete de miliarde de euro. Asemenea unui iceberg, hotelul subacvatic este astfel proiectat incat 70 pana la 80 la suta din structura sa sa se afle sub apa, iar restul deasupra nivelului apei.

Camerele clientilor vor avea vedere la exterior, se vor oferi toate serviciile specifice unui hotel de lux si se vor putea organiza baluri, concerte sau alte activitati similare. Un astfel de hotel va putea include pana la 300 de apartamente, gazduind astfel peste 1000 de clienti. Restaurantele, cluburile de noapte sau cabinetele cosmetice nu vor lipsi din tot tacamul, iar room-service-ul si curatatoria chimica vor functiona non-stop.

In mai putin de 10 de ani de zile ne putem deci astepta ca turismul subacvatic sa devina o afacere infloritoare, iar oamenii sa nu se mai mire deloc atunci cand vor auzi agentul de turism ca le ofera si aceasta varianta pentru a-si petrece un concediu de vis. Din declaratiile oficiale ale purtatorilor de cuvant ai Hydropolis Resorts PLC nu exista nici un risc pentru clientii unui hotel subacvatic, acestia putand sa isi desfasoare activitatile in ritmul obisnuit, dar bucurandu-se si de mai multa liniste si putand admira pe viu bogatia vietii marine, fara a stingheri in vreu fel echilibrul ecologic al mediului inconjurator. Turismul subacvatic este deja o realitate si va trebui sa ne deprindem si cu acest lucru asa cum ne-am deprins in trecut cu alte inventii la fel de revolutionare si de indraznete pentru timpul lor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu