Lifestyle Trucuri culinare

Guarana – o alternativa sanatoasa pentru bautorii de cafea

Guarana - o alternativa sanatoasa pentru bautorii de cafea
Bautorii inraiti de cafea care doresc sa se abtina de la a mai consuma aceasta licoare divina vor fi incantati sa afle ca exista o alternativa buna la bautura lor preferata, cu proprietati chimice similare cafelei, dar care nu genereaza atat de des efectele nocive pentru sanatate ca si cafeaua.

Guarana este o planta originara din America de Sud, care face niste fructe de forma unor pere, pline cu seminte in care este prezenta o substanta chimica cu rol energizant numita guaranina. Guaranina stimuleaza organismul, creste starea de alerta, alunga senzatia de somn si in general sustine pozitiv sistemul nervos si pe cel muscular.

Semintele de guarana sunt de multe ori utilizate si pentru crearea de suplimente alimentare foarte utile pentru anumite afectiuni si care se pare ca au si un bun efect afrodisiac. Aceste seminte contin o serie de substante folositoare pentru sanatate, inclusiv multe fibre alimentare si cafeina, care nu isi pierd proprietatile nutritive chiar si dupa ce semintele sunt prajite si rasnite pentru a fi utilizate la prepararea bauturii substitut al cafelei.

Din pacate, la fel ca si in cazul cafelei, si bautura preparata din guarana trebuie consumata cu moderatie deoarece exista si aici riscuri pentru persoanele cu probleme cardiace, tensiune arteriala crescuta si alte afectiuni cronice, iar medicul trebuie consultat obligatoriu inainte de a se introduce aceasta bautura la dieta pe termen lung.

Guarana este insa mai putin nociva decat cafeaua si se poate dovedi un adjuv…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu