Lifestyle Turism

Geme arhitecturale ale turismului international

Geme arhitecturale ale turismului internationalAnul 2015 ofera niste oportunitati turistice de exceptie, multe dintre locatiile foarte vizitate din intreaga lume incluzand pe lista lor de obiective turistice si o serie de noi geme ale arhitecturii moderne alaturi de multe alte obiective culturale de data foarte recenta sau mai vechi, dar renovate sau aduse la stralucirea lor initiala.

1. In Paris, Turnul Eiffel va asteapta cu o surpriza foarte placuta, dupa reamenajarile efectuate anul trecut vizitatorii putand in sfarsit sa admire liber pitoreasca metropola printr-o inedita podea din sticla, alaturi de aceasta inovatie inginerii renovand de asemenea si restaurantele, muzeele si alte obiective de interes prezente la diferite nivele din interiorul structurii Turnului Eiffel.

2. Tot in Paris, de anul acesta puteti vizita Muzeul Fundatiei Louis Vuitton, deschis inca de la finele anului trecut pentru publicul larg, care va asteapta cu cele 11 galerii de arta ale sale si o serie de alte atractii culturale de exceptie. Noul muzeu parizian este un proiect remarcabil al arhitectului canadiano-american Frank Gehry construit din 12 panouri de sticla curbate in forma de vele marine in jurul structurii centrale care adaposteste in siguranta cele 11 galerii de arta.

3. Cea mai inalta cladire din lume este sitata in Dubai, Emiratele Arabe Unite si se numeste Burj Khalifa (Turnul Khalifa), fiind un zgarie-nori care masoara 828 de metri pe inaltime. Pentru a tine pasul cu "concurenta", inginerii arabi au proiectat la randul lor un etaj aparte destinat turistilor care doresc sa admire privelistea de la mare inaltime, pentru a beneficia de acest tur special la etajul 148 doritorii fiind taxati cu preturi care pleaca de la 109 dolari americani.

4. Turnul Shanghai din China este o alta destinatie de interes pentru 2015, chinezii reusind sa puna pe picioare o constructie remarcabila, clasificata ca al doilea turn ca inaltime din lume. Amplasata chiar in centrul economic al orasului Shanghai, impresionanta structura metalica are o inaltime de peste 630 de metri si este un adevarat motiv de mandrie pentru poporul chinez care se poate de acum inainte lauda cu unul dintre cele mai spectaculoase proiecte finalizate ale arhitecturii moderne.

5. Piata Markthal Rotterdam din Olanda, inaugurata recent de catre insasi regina Maxima a Tarilor de Jos, este un proiect arhitectural care iti taie de-a dreptul respiratia mai ales daca ai sansa de a-l admira din toate unghiurile posibile. O cladire construita in stil futuristic, care aparent sfideaza orice logica, piata Markthal Rotterdam include 228 de apartamente in structura sa inedita si acopera o imensa hala cu produse agro-alimentare provenind atat din productie locala cat si din cele mai indepartate colturi de lume. Este un obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratati daca veti vizita anul acesta orasul Rotterdam din Olanda.

6. Olanda se mandreste cu un alt proiect arhitectural unic, relativ recent in orasul Nuenen (situat in vecinatatea metropolei Amsterdam) fiind data spre folosinta cea mai frumoasa si completa pista de biciclete din lume unde se poate circula atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, pista fiind prevazuta cu niste ingenioase panouri solare care lumineaza optim intregul traseu, permitand ciclistilor sa practice non-stop sportul lor preferat.

7. Biblioteca Nationala din Riga, Lituania este o alta contructie in stil futuristic care va impresiona cu siguranta turistii prezenti in capitala Lituaniei, aici fiind adapostite nu doar rare colectii de carti, dar tinandu-se regulat si tot felul de evenimente culturale precum si tururi de lux asistate de ghizi calificati.

8. ICE Krakow Congress Centre din Cracovia, Polonia este considerata o minune a arhitecturii moderne care a fost inaugurata tot la finele anului trecut si este catalogata ca una dintre cele mai largi si mai frumoase sali de concerte din intreaga lume. Cu un design aparte, cladirea impresioneaza atat privita de la exterior cat si admirata din interior in cadrul tururilor regulate care sunt tinute aici special pentru amatorii de turism.

9. Estimat a fi inaugurat anul acesta, in luna iunie, Muzeul Tomorrow din Rio de Janeiro, Brazilia va reprezenta una dintre cele mai intrigante si atragatoare constructii din intreaga lume, cladirea fiind proiectata de catre faimosul arhitect Santiago Calatrava in forma unui peste imens inconjurat de apa, unde vor fi adapostite atat importante colectii de arta cat si alei foarte frumoase cu fantani arteziene si alte elemente similare care speculeaza la maximum efectul placut al curgerilor de apa.

10. Tot anul acesta va fi inaugurat in luna mai si Muzeul Whitney de Arta Americana din New York, SUA, o alta minune a arhitecturii moderne dotata cu obiective culturale, galerii, restaurante si o sala de teatru imensa cu o perspectiva spectaculoasa catre binecunoscutul rau Hudson care strabate metropola americana.

 

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu