Lifestyle Muzica si vedete

Gala EUROPAfest

Gala EUROPAfest

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reuneste patru genuri muzicale – jazz, blues, pop si clasic, se apropie de finalul editiei cu numarul 20. Un eveniment mult asteptat, Gala EUROPAfest. Cei mai buni artisti, “crème de la crème ” ai categoriilor de jazz si clasic se vor aduna pe scena Salii Majestic pentru a primi cuvintele de lauda ale juriului si aplauzele spectatorilor. Cu aceeasi ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelenta din partea Casei Regale. Biletele se pot achizitiona de la Teatrul Odeon.

O vorba cantata la saxofon, un gand soptit la chitara, o amintire transpusa la pian, sunete de vioara, vibrafon, muzicuta, contrabass, percutie au spus povestea EUROPAfest. Timp de doua saptamani, festivalul a adus notele muzicale in sufletele oamenilor. In cele 17 zile, artisti din toate colturile lumii s-au strans pe scenele din Bucuresti pentru celebrarea universala a muzicii bune. Au fost zile in care emotiile, notele muzicale, creativitatea s-au imbinat intr-un dans al sperantei, al dorintei de a fi cel mai bun.

 

Festivalul a adus publicului din Romania peste 300 de artisti din 52 de tari, intr-o agenda diversificata: concertul de Ziua Europei, concerte de jazz, de blues, de pop, concurs international de pian cu un numar record de 144 de pianisti, concursul international de jazz cu 27 de trupe din 21 de tari, workshopuri de jazz, master-classes de pian, workshopul Margaretei Paslaru – Repetitie generala, Caffe Festival, Piano Caffe, Jam sessions si Gala.

Toti artistii au pasit in festival cu dorinta de a uimi spectatorii, de a aduce buna dispozitie si de a da o noua nuanta ritmurilor muzicale. Inspiratia, originalitatea si energia au fost elementele primordiale in crearea unei atmosfere de poveste. Amintiri, prietenii legate intre participanti, povesti depanate in timpul concertelor, necunoscutul pus pe note, sali de concerte pline, surprize neasteptate, zambete, toate au conturat starea de beatitudine a festivalului.

Spectatorii vor avea sansa de a asculta in Gala cele mai bune trupe din cadrul Bucharest International JAZZ Competition sosite din SUA, Spania, Uruguay, Austria, Franta si Elvetia, precum si decernarea premiilor la Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”. Gala este dedicata tuturor artistilor, o seara in care se sarbatoreste excelenta muzicala.