– Condimentele se tin intotdeauna in recipiente inchise ermetic, fara umiditate, la intuneric si racoare;
– Condimentele mai vechi de 6 luni de obicei trebuie aruncate;
– Condimentele din plante (menta, cimbrul etc.) se pastreaza foarte bine in pungi de hartie sau in saci din panza de in;
– Condimentele verzi de tipul patrunjelului, a mararului si altele se pot mentine proaspete daca le punem intr-un borcan/pahar cu apa in frigider;
– Ca regula generala, daca se prefera in special condimentele proaspete la gatit, atunci acestea ar trebui preparate in aceeasi zi in care sunt achizitionate;
– Gatitul in exces poate distruge aromele si potenta oricarui condiment;
– Exista si condimente care se impun folosite mai degraba in forma uscata, ele pastrandu-si astfel mare parte dintre proprietatile lor nutritive si aromatice;
– De obicei, la gatit, nu e bine sa se modifice dozarea condimen…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu