Lifestyle Sport

Flo-Jo, cea mai rapida femeie din lume

Flo-Jo, cea mai rapida femeie din lumeDecedata inca din 1998, la varsta de doar 38 de ani, atleta americana Florence Griffith-Joyner este considerata drept cea mai rapida femeie din lume, ea detinand si in prezent recordul absolut pe distanta de 100 de metri si 200 de metri.

Florence Griffith-Joyner, numita ulterior in joaca si Flo-Jo este originara din Los Angeles, unde a crescut si a studiat, dezvoltandu-si din adolescenta nu doar o pasiune pentru atletism, dar si o personalitate atragatoare, de mare succes la public.

In atletism, a reusit sa faca legea, doborand record dupa record, lucru incredibil pentru ramura sportiva in care activa. Din acest motiv s-a si crezut initial ca succesele sale sportive s-ar datora abuzului de substante toxice, dar autopsia facuta dupa moartea sa a lamurit definitiv lucrurile aratand clar ca atleta suferea de un defect congenital, care de fapt i-a si cauzat moartea atat de timpuriu.

Recordurile sale absolute pe distanta de 100 de metri sunt 10.49 secunde si respectiv 10.61 secunde, in primul caz fiind vorba despre o cursa unde se spune ca ar fi fost ajutata si de vant, iar in al doilea fiind vorba despre o cursa de senzatie, unde nici vantul si nici un alt factor nu se mai poate spune ca ar fi ajutat-o sa isi adjudece cel mai bun rezultat din toate timpurile pentru aceasta distanta.

Oricum ar fi privite lucrurile de catre organizatorii de competitii sportive sau de unele guri rele, Florence Griffith-Joyner ramane si in prezent cea mai rapida femeie din lume, indiferent daca e vorba de recordul de 10.49 secunde pe suta de metri sau de de cel de 10.61 secunde.

Pe langa defectul sau congenital, atleta americana a suferit si de epilepsie, ultima criza majora provocandu-i chiar moartea in timpul somnului, prin asfixie. Desi ea se retrasese definitiv de pe scena sportiva internationala, publicul inca o iubea si o admira la superlativ, iar disparitia sa prematura a indurerat foarte multa lume care o aprecia nu doar pentru rezultatele sale in plan sportiv, dar si pentru firea sa deschisa si placuta.

foto Wikipedia

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu