Lifestyle Sport

Experţii concursurilor hipice internaţionale vin în România

Experţii concursurilor hipice internaţionale vin în România

Cel mai popular concurs hipic internaţional din România,Transylvania Horse Show, reuneşte la cea de-a treia ediţie unii dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai echitaţiei la nivel mondial.Peste 70de concurenţi din 19 ţări vor participa în perioada 24 – 26 mai 2013, la Transylvania Horse Show, eveniment dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai, desfăşurat într-un peisaj idilic, în apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Europa, Sighişoara. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

Catrin Norinder: Directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI) şi una dintre cele mai importante persoane din cadrul FEI, Catrin Norinder va fi prezentă în România în calitate de observator şi invitat de onoare.

Fraţii Fell: Andrew Fell(fratele geamăn a lui Peter Fell) – Cross Country Course Designer and Eventing Official. Andrew Fell este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de traseu cross-country la nivel internaţional, creând în mod constant trasee de cross country la cele mai cunoscute concursuri hipice din SUA, Europa şi Africa.Anul acesta pentru proiectarea traseului de cross country pentru Campionatele Balcanice organizate în cadrul Transylvania Horse Show 2013, a venit de 3 ori în ţară asigurându-se că totul decurge conform standardelor internaţionale, anul trecut el fiind delagat tehnic al FEI pentru Campionatele Balcanice organizate în Turcia.
Traseul creat de Fell este format din 29 obstacolenaturale din lemn masiv, arbuşti ornamentali, căsuţe în miniatură sau mese supra dimensionate ce vor fi distribuite pe o distanţă de 3650 m, în cadrul unui circuit în aer liber. Obstacolele constau ȋn structuri solide construite din obiecte intâlinite în natură precum şi diferite obstacole cum ar fi iazuri şi şanţuri sau combinaţii ale celor douăcategorii, ideea probei fiind de a imita obstacolele care ar putea apărea în mod normal într-un  peisaj de ţară.

Sandra Auffarth: Campioană olimpică medaliată cu aur la echipe şi cu bronz la individual în cadrul Olimpiadei organizate la Londra în 2012, Sandra Auffarth este o altă invitată de onoare la Transylvania Horse Show. 

Gerd Kuest:Preşedintele juriului, alcătuit din arbitri şi oficiali din Irlanda, Austria, Polonia, Bulgaria şi România, este Gerd Kuest din Germania.Prezenţa delegatului tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale,Peter Fell din Irlanda,este garanţia faptului că evenimentul se va desfăşura conform standardelor internaţionale.

Ed Holloway:Evenimentul va fi comentat live deEd Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina “Probă completă”.
 
Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara),recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca unul dintre primele locuri din Europa unde să călăreşti în vacanţă şi esteorganizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române si al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Evenimentul găzduieşte 3 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor:

1.Campionatele Balcanice de Probă Completă(Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marcă pentru profesionistii din Balcani, de importanţă continentală, la care s-au calificat concurenţi din România, Turcia şi Bulgaria, în urma probelor desfăşurate luna trecută în Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, ultima ediţie desfăşurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole şi cross-country.

2.Concurs Complet Internaţional(CCI). La această disciplină de Probă Completă concurenţii profesionişti vor avea de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole, cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).

3.Concurs Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013), este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune participă studenţi din toată lumea care vor concura la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole.