Lifestyle Muzica si vedete

EUROPAfest Tour 2012 – Concerte jazz & muzica clasica

EUROPAfest Tour 2012 - Concerte jazz & muzica clasicaIn luna noiembrie se deruleaza ultima parte a evenimentelor din seria EUROPAfest Tour 2012, incluzand concerte de jazz si muzica clasica derulate in Parma, Milano si Bucuresti.
 
Dupa succesul inregistrat in luna mai de Festivalul International EUROPAfest, desfasurat pentru prima data in istoria sa pe o perioada de 2 saptamani jumatate,  turneul inceput in vara, a adus productii la fel de spectaculoase. Intre acestea s-au numarat PROMS Music Crossover – East-West Connections, prezentat in Romania si Rep. Moldova, un concert inedit, care combina jazz-ul cu muzica clasica. Cu spectacole pline de culoare si diversitate, evolutii live dintre cele mai interesante si energice, conceptul PROMS Music Crossover a fost primit cu bratele deschise de catre publicul de pretudindeni, pasionat al muzicii, indiferent de varsta, educatie sau preferinte muzicale. Grupul PROMS a inclus muzicieni de top, din diferite tari, laureati a prestigioase festivaluri internationale, care au dat consistenta, autenticitate si savoare fiecarui eveniment. Din tara sau de pe intreg continentul european, artistii evenimentului se bucura de recunoastere in lumea muzicala.
 
EUROPAfest Tour a continuat in forta cu Summer Academy – Sinaia Masterclass, in perioada 20 iulie – 01 august, o serie de ateliere de lucru, master-classes si concerte, desfasurate sub conducerea unor profesori de renume de la Conservatorul din Nantes, Universitatea de Muzica din Cork, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik Koln, Conservatorul din Lille, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. In cadrul Summer Academy / Sinaia Masterclass au participat 45 muzicieni din 6 tari: Belgia, Serbia, Irlanda, Germania, Franta, Romania, intre acestia numarandu-se si concurenti din cadrul Jeunesses International Music Competition 2012: Mairead Hickey / Irlanda castigatoarea Premiului I la categoria 14-18 ani, François Marat, Kylian Cordouan, Guillaume Bonis / Franta, Andrei Mamara si Helena Laura Iacob / Romania. Directorul muzical al evenimentului, Prof. Constantin Serban, Director Artistic al European Music Academy si Concert-maestru al Orchestrei Nationale “Pays de la Loire” a gandit un program variat, care sa ofere tinerilor muzicieni posibilitatea de studii avansate si performanta intensiva, iar publicului larg concerte de tinuta intr-una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale Romaniei, orasul de la poalele muntilor Bucegi.
 
Ultimul act al EUROPAfest Tour 2012 il constituie concertele de la Bucuresti.  Acestea vor avea loc in perioada 21 – 22 noiembrie la Sala Enescu, prezentand un melanj de exceptie intre artisti de jazz, blues si muzica clasica de diferite nationalitati, totul spre deliciul publicului.
 
De mai bine de 10 ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzica buna este invitat sa se bucure de evenimente de calitate. Organizatorii pregatesc deja editia cu numarul 20 a EUROPAfest, editie aniversara care se va derula in perioada 9 – 25 mai 2013 si care promite numeroase surprize.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu