Lifestyle Turism

Europa este destinatia ideala pentru turismul pe biciclete

Europa este destinatia ideala pentru turismul pe bicicleteO competitie inedita care pune in prim-plan bogatia si estetica parului facial se organizeaza incepand cu anul 1990 in locatii diferite din intreaga lume, in prezent ajungand sa detina statutul unor adevarate campionate mondiale, unde barbati de toate rasele si varstele concureaza la titlul suprem pentru cea mai aratoasa mustata sau barba de pe mapamond.
Mai putin in Romania sau alte tari din estul Europei, circuitele turistice pe bicicleta sunt una dintre principalele atractii cu care se poate lauda Europa, multe dintre tarile occidentale oferind facilitati si servicii la cel mai bun nivel pentru acest tip de turism.

Tinerii sunt primii care sa beneficieze de pe urma acestei oferte, dar la fel de bine se pot organiza circuite si pentru persoane in puterea varstei care nu au pierdut inca definitiv gustul pentru aventura. Circuland pe bicicleta ai astfel ocazia sa cunosti Europa dintr-o perspectiva mai clara si poti avea contacte mult mai calde cu localnicii, promovand in acelasi timp un tip de turism ecologic si sanatos.

Printre destinatiile cele mai potrivite pentru circuitele pe bicicleta si care nu trebuie ocolite cu nici un pret se numara Germania si Austria, care ofera multe itinerarii special gandite pentru ciclisti, apoi Cehia, Franta si, in sfarsit, Olanda, tara care ofera probabil cele mai placute experiente pasionatilor de ciclism. De evitat vor fi mai intotdeauna orasele mari care pot sa iti reteze toata placerea unei astfel de excursii, dar altfel Europa si in special partea sa vestica este foarte bine pregatita pentru a intampina ciclistii din toata lumea.

In multe locatii se pot inchiria la preturi foarte convenabile atat biciclete cat si echipamentul adecvat, exista in general si facilitati oferite la transportul feroviar sau cel auto, dar in unele zone, nu foarte multe insa, accesul pe biciclete va fi complet interzis pentru protejarea sigurantei ciclistilor. Spatii pentru camping exista cu nemiluita si la fel pensiuni si case de oaspeti la preturi foarte convenabile.

Pentru incepatori si grupurile care includ minori se ofera circuite pe bicicleta cu ghid in multe dintre tarile europene, iar acest lucru se poate dovedi deosebit de util mai ales daca nu ai mai participat niciodata la o asemenea aventura pe doua roti. Asistenta medicala este garantata prin asigurarile obligatorii de sanatate, iar in rest nu depinde decat de voi sa gustati din plin macar o saptamana pe saua bicicletei admirand unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume si facandu-va cunostinte in cele mai variate limbi si locatii ale batranei Europe.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu