Lifestyle Timp liber

Energie si vitalitate!

Energie si vitalitate!Alarma ceasului este pentru fiecare dintre noi neiertatoare. Ochii nu vor sa vada inca lumina diminetii iar gandul inceperii unei noi zile ne face sa ne incruntam printre asternuturi. Solutiile exista si tine de noi si de organismul nostru si de modul in care le aplicam. Sanatatea este inainte de toata tinta spre care ne indrepatam toate armele.

In primul rand, noptile nedormite sunt o provocare pentru organism, deoarece pentru a functiona la capacitatea normala si a se regenera toate celulele nervoase este  nevoie de minim 8 ore de somn pe noapte. Daca totusi am petrecut o noapte onorand un eveniment sau ne macina insomniile, exista solutii si pentru refacere. In primul rand cearcanele de a doua zi nu sunt invincibile. 2 pliculete de ceai verde obtinute in urma unei infuzii  si apoi tinute la frigider pentru cateva minute fac minuni in zona sensibila din jurul ochilor. Cremele cu extracte de plante sunt iarasi un calmant. Tenul, fiind supus unor factori nocivi  ca fum de tigara, trecerea de la cald la rece, are nevoie de tratament  adecvat. Inainte de crema de fata, este neceasar un gel de curatare pentru ca tenul sa fie curatat, folosirea unei  lotiuni tonice  revigoreaza tenul, apoi crema din jurul ochilor si in cele din urma crema de fata, care trebuie sa fie specifica tenului si nevoilor acestuia. Acum avem  tenul  pregatit  pentru un machiaj simplu de zi.

Pentru a ne simti in forma trebuie sa avem grija la regimul alimentar. In secolul nostru a avea un ritm de viata echilibrat este un test al intelepciunii. Inainte de toate trebuie sa ne ferim de mancarea de tip fast-food, cel mai mare dusman al sanatatii, apoi sa ne concentram pe mancarea gatita, orice tip de carne sa il asortam cu legume, iar fructele sa nu lipseasca din meniul zilnic. Si bineinteles sa nu uitam de cei 2 litri de lichide, sursa noastra de hidratare.
In acest ansamblu miscarea incheie idealul de viata santoasa.. Sportul, de orice fel, ajuta enorm organismul, fiind  o adevarata  binecuvantare. Mersul pe jos, urcatul scarilor, putem sa ne luam 10 minute din timpul nostru evitand sa mergem cu masina si sa punem musculatura la putina treaba.

Daca zilnic ne propunem sa nu mai gasim scuze, sa ne gandim ca sanatatea este cea mai importanta, ca putem fara doar si poate sa facem fata provocarilor vietii, gasim energie si o si emanam celor din jurul nostru.
 
Multa sanatate si energie!

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu