Lifestyle Trucuri culinare

Eficientizarea spatiului din bucatarie

Eficientizarea spatiului din bucatarie
Intrucat bucataria este prin excelenta un spatiu in care petrecem mult timp peste zi, este nevoie sa gestionam cu intelepciune acest spatiu pentru a ne putea desfasura cu brio activitatile de peste zi si, de ceva vreme, piata amenajarilor interioare ne vine in ajutor cu produse si idei dintre cele mai inspirate, care ne pot ajuta mult in aceasta privinta.

Foarte important pentru bucatarie este spatiul de depozitare a alimentelor si a ustensilelor folosite la gatit si la servirea mesei, iar aici raspunsul poate fi dat printr-o asezare estetica si pe deplin functionala a rafturilor de bucatarie. Se poate apela mai degraba la rafturi suspendate decat la piese de mobilier de podea, iar ceea ce ne va ghida mereu in dispunerea justa a acestora este usurinta in utilizarea lor.

Rafturile de bucatarie pot sau nu sa fie prevazute cu sertarase sau locasuri mai mici, special gandite pentru condimente, ceaiuri sau ingrediente foarte des folosite la gatit si acestea se vor afla in imediata apropiere a locului unde se prepara mancarea, pe cand vesela, tacamurile si alte ustensile pot fi asezate la o distanta mai mare deoarece nu se apeleaza de mai multe ori la ele ci doar la finalul sedintei de gatit.

Hartia de bucatarie, suprafetele de tocat si transat, spatula si lingura de lemn sau prosoapele de bucatarie cer un loc special amenajat, unde sa nu existe pericolul contaminarii lor cu alimente sau bacterii rezultate din apa menajera. Bineinteles si substantele folosite la curatat vasele impreuna cu buretii de bucatarie se vor afla intr-un loc aparte, in imediata apropiere a chiuvetei, dar de preferat nu si lasate neglijent pe marginile acesteia. Foarte important, nu amestecati solutiile de curatat gresia si faianta sau substante periculoase cu detergentii de vase, mai ales daca aveti copii carora le place sa se joace de-a bucatarul.

Spatiul din bucatarie poate fi folosit integral, aici putand fi inclusi si peretii laterali, pana la imbinarea lor cu tavanul. A nu se uita totusi, asa cum se intampla destul de des, ca circulatia buna a aerului si lumina naturala nu trebuie blocate prin dispunerea gresita a pieselor de mobilier si a electrocasnicelor din bucatarie.

Colturile abrupte si spatiile goale de la imbinarile peretilor nu trebuie lasate astfel atat din rati…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu