Lifestyle Trucuri culinare

Cum servim vinul la masa?

Cum servim vinul la masa?
Vinul de calitate ar trebui sa faca parte din dieta regulata a oricarui adult care se respecta, fiind cunoscute tuturor beneficiile pentru sanatate pe care le poate oferi un pahar de vin (dar nu mai mult) servit cu placere fie la masa fie dupa servirea mesei.

Cum alegem insa acest vin, este o alta problema, si unele persoane pot descoperi ca se impaca mai bine, aproape instinctiv, cu vinul alb pe cand altele gasesc vinul rosu mai placut. Ceea ce nu se prea face este sa amesteci doua sau mai multe tipuri de vin odata, fiind de preferat sa se serveasca acelasi vin si nu sa se amestece aromele intre ele, pentru ca e pacat atat de vin cat si de capul celui care risca un asemenea lucru.

Ca regula generala in ce priveste servirea vinului la masa, trebuie retinut faptul ca vinul alb va avea intotdeauna prioritate, el putand fi urmat sau nu de vin rosu sau de vin negru. Nu se serveste insa niciodata mai intai vinul rosu si abia apoi vinul alb. Daca ne referim la varsta vinului, de asemenea se recomanda cu tarie sa se serveasca mai intai vinul tanar si abia apoi cel vechi, pentru a nu se combina nefericit aromele si senzatiile diferite ale…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu