Taierea cepei pentru gatit este probabil una dintre primele tehnici pe care trebuie sa o invatam cu totii pentru a fi capabili sa gatim feluri variate de mancare si merita sa ne aducem aminte ca nu e deloc usor pentru incepatori, acum putandu-se intampla si cele mai stupide accidente de bucatarie precum crestarea unui deget, rasul-plansul de la curatarea cojilor de ceapa sau accidentarea unei persoane care se nimereste in apropiere exact cand te astepti mai putin.
Ceapa poate fi taiata rondele, poate fi tocata, feliata sau scobita si este bine sa se deprinda din start tehnica corecta de pregatire a cepei pentru gatit ca sa se evite mai usor atat accidentele cat si pierderile de vreme care mai pot aparea pe parcursul acestei operatii. Ceapa fiind necesara la mai toate retetele culinare de peste zi, trebuie sa te deprinzi sa o tai repede, precis si estetic fara a renunta deloc la masurile de siguranta pe care le presupune o asemenea operatiune.
Mai intai de toate, ustensila cea mai potrivita pentru taierea cepei este cutitul de bucatarie cu lama lata si bine ascutita, nefiind recomandate pentru acest lucru cutitele cu zimti, cutitele cu lama ingusta sau cele prost ascutite. Cu un asemenea cutit lat, se taie pentru inceput radacina, dar nu se indeparteaza complet ci se lasa o portiune atarnata d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu