Lifestyle Trucuri culinare

Cum se prepara o cafea de calitate?

Cum se prepara o cafea de calitate?Sa prepari o cafea buna pare cel mai simplu lucru cu putinta, dar adevarul este ca nu foarte multe persoane reusesc sa faca acest lucru, in parte din cauza grabei si in parte din cauza nepriceperii cu care indeplinesc acest act aproape ritualic si cotidian. Spre deosebire de tigara sau alcool, cafeaua se consuma inca din abundenta in intreaga lume si nu e deloc rau daca revedem impreuna pasii necesari prepararii unei cafele de calitate, care sa pastreze si anumite beneficii minimale pentru sanatatea noastra si nu doar un gust placut, cu care ne-am obisnuit de-a lungul anilor.

Mai inainte de orice, trebuie reamintit faptul ca o cafea buna se prepara intotdeauna din boabe proaspat macinate, care sa pastreze astfel aroma originala a sortimentului ales. Destul de putini dintre noi mai apelam la rasnita de cafea, manuala sau electrica, preferand din comoditate sa achizitionam cafea gata macinata, care insa isi va altera usor parfumul chiar daca o tinem bine inchisa intr-un container etans. Pe langa boabe de calitate, merita deci sa investim intr-o astfel de rasnita si sa renuntam la comoditate, alegand sa ne macinam si singuri cafeaua pe care urmeaza sa o preparam.

Un al doilea factor care va contribui la prepararea unei cafele de calitate este calitatea superioara a apei folosite, care ar trebui totusi sa nu fie apa de la robinet ci apa de izvor, proaspata sau macar apa filtrata sau apa plata din comert. Acest lucru, cumulat cu macinarea fina a boabelor de cafea, va contribui decisiv la obtinerea unei cafele de calitate superioara. Indiferent daca se prepara cafea la filtru sau la ibric, apa proaspata si atentia acordata macinarii boabelor de cafea sunt factori de prima importanta pentru prepararea unei cafele de exceptie.

Calitatea recipientului in care se prepara apoi cafeaua este si aceasta de maxima importanta, fiind mereu recomandat sa se utilizeze un recipient curat si nu unul care inca mai are crusta de zat de cafea impregnata in peretii sai. Unii prefera acest lucru afirmand ca astfel poate iesi o cafea mai buna, dar nu este adevarat fiind chiar periculos pentru sanatate sa apelezi la un recipient care nu a fost foarte bine spalat in prealabil.

De asemenea, unele persoane prefera, tot din comoditate, sa prepare cafeaua la ibric punand cantitatile dorite de cafea si zahar in apa rece, fara a mai astepta sa se incalzeaza multumitor apa de cafea. Astfel se altereaza gustul si aroma din final ale cafelei, rezultand o bautura mai slaba calitativ. Suplimentar, este recomandat sa se prepare o data doar necesarul imediat de cafea si nu sa se l…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu