Lifestyle Trucuri culinare

Cum se fierbe orezul…



Pentru ca nu oricine se naste bucatar experimentat, am decis
sa prezentam si o reteta extrem de simpla, mai degraba un
mod de preparare pentru ceva ce este deseori baza unei mancaruri
delicioase.

Iata deci cum se fierbe un orez:

Se spala orezul de cateva ori, cu mai multe randuri de ape.
Apoi, intr-o cratita suficient de incapatoare, se pune,
acoperit cu 1-2cm de apa.
Se pune pe aragaz, cu focul la maxim.
Se urmareste, iar dupa ce da in clocot, se da intensitatea
gazului la minim, si se lasa acoperit in continuare la fiert.
Va mai dura aproximativ 12-16 minute pana cand orezul va
fi bine fiert. Se verifica insa constant, pentru a nu ramane
fara apa.

Orezul astfel fiert poate fi baza unei garnituri, se poate
servi cu fripturi, in salate sau chiar ca un fel de mancare
de sine statator.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu