Lifestyle Tehnologie si internet

Cum putem folosi retelele de socializare pentru profesionisti de pe Internet?

Cum putem folosi retelele de socializare pentru profesionisti de pe Internet?Multa lume este deja familiarizata cu site-urile web care aduna profesionisti din toate domeniile in acelasi loc, oferindu-le acestora si servicii utile prin care sa se cunoasca mai bine si, eventual, sa colaboreze la diverse proiecte, dar nu la fel de multa lume a si reusit sa faca asemenea servicii de pe Internet sa lucreze in favoarea sa, asta intamplandu-se din varii motive, dar mai mult decat orice din cauza unei foarte proaste mediatizari in Romania a rolului pe care il au retelele de socializare pentru profesionisti pentru bunul mers al afacerilor in economia nationala si cea mondiala.
 
O parte dintre siturile web de succes, specializate in stimularea networking-ului profesional, functioneaza de ani buni de zile si pentru cetatenii romani, dar nu neaparat si in limba romana, dintre acestea mai cunoscute fiind pana la ora actuala Linkedin, XING si Ecademyalaturi de ele aparand mai nou si oportunitati bune de afaceri prin intermediul traditionalelor situri de socializare Facebook, Twitter sau Yahoo. Toate aceste mari companii ofera mijloace eficiente prin care sa iei contactul cu profesionistii din bransa ta de activitate din intreaga lume, dezvoltandu-te astfel atat de mult pe cat iti poti permite.
 
Indiferent daca este vorba despre cautarea unui job mai bun sau despre demersuri facute in directia optimizarii propriei afaceri de succes, retelele de socializare pentru profesionisti de pe Internet incurajeaza contactele bune dintre membrii lor si te pot pregati multumitor pentru oportunitati reale de afaceri, acestea aparand prin desele contacte cu profesionistii pe care ii accepti in reteaua ta profesionala, multi dintre acestia avand interese similare, dar si idei de afaceri poate mai bune decat ale tale.
 
Pentru a extrage un maximum de profit din inscrierea ca membru deplin pe una dintre retelele de socializare pentru profesionisti existente pe Internet la ora actuala, va fi bine sa tinem cont si de urmatoarele strategii, cu impact decisiv pentru marirea retelei proprii de profesionisti si intretinerea unor relatii excelente cu acestia:
 
1. O prezentare profesionala succinta, dar si bine pusa la punct vorbeste mai mult decat orice, in acest mod noi reusind sa ne vindem ideile de afaceri cu mai mare succes si sa atragem noi colaboratori in cercul nostru economic.
 
2. La fel ca oriunde in afaceri, trasarea unor obiective initiale va fi de ajutor pentru desfasurarea ulterioara a activitatii in cadrul retelei de socializare, aici fiecare dintre noi putand sa ne orientam in principal catre identificarea unui job mai bun, catre largirea retelei de profesionisti din domeniul nostru de activitate, catre discutii profesionale pentru strangerea de informatii valoroase sau catre stabilirea unor bune contacte de afaceri.
 
3. Deosebit de importanta mai ales pentru profesionistii din Romania este si pastrarea unei minime onestitati profesionale in relatia noastra cu alti profesionisti, fiind aproape imposibil sa inseli pe cineva pe o retea de socializare fara a plati imediat pretul lipsei tale de corectitudine. Aici totul este la lumina zilei, iar cei care incearca marea cu degetul sunt pusi rapid la zid si exclusi din toate cercurile de afaceri prezente pe reteaua de socializare.
 
4. Noile contacte din reteaua noastre profesionala ne pot introduce catre alte contacte de interes, la randul nostru si noi raspunzandu-le acestora cu aceeasi moneda. Este modalitatea cea mai eficienta de a ne gasi exact profesionistii de care avem nevoie, dar pentru aceasta dialogul si profesionalismul desavarsit vor fi de asemenea necesare.
 
5. Nu in putine cazuri, un cont facut pe o retea de socializare pentru profesionisti se poate dovedi intr-o prima faza complet inutil, noi nereusind astfel sa ne gasim un job mai bun sau sa identificam oportunitati reale pentru afacerea noastra. Marirea retelei de cunostinte si pastrarea unui dialog constant cu toti profesionistii din cercul nostru trebuie totusi mentinute printre obiectivele noastre deoarece viitorul ne va aduce garantat si unele surprize placute din partea acestora in plan profesional.
 
Retelele de socializare pentru profesionisti de pe Internet nu sunt desigur solutia completa sau imediata pentru a ne gasi un loc de munca mai bun sau pentru a ne dezvolta propria afacere, dar ele exista pentru a raspunde si acestor interese profesionale ale noastre si merita avute in vedere alaturi de alte cai bune pentru atingerea obiectivelor noastre profesionale.
 
Inscrierea pe una dintre aceste retele profesionale de pe Internet este de regula gratuita, iar serviciile oferite ulterior sunt de asemenea gratuite, existand bineinteles si pachete de servicii mult mai complete si contracost pentru toti cei care isi doresc acest lucru si care se simt ca pestele in apa in cercul lor privat de afaceri de pe mediul virtual.
 
Nu exista practic nici o obligatie financiara sau de alta natura din partea voastra, deci nu va feriti sa va inscrieti pe o astfel de retea de socializare pentru profesionisti atunci cand veti crede ca merita sa speculati si o asemenea buna sansa pentru cariera voastra profesionala.