Asortarea corecta a vinurilor si branzeturilor la masa este cu adevarat o dovada a maiestriei desavarsite in arta culinara si nu se poate spune ca exista multe persoane care sa se priceapa bine la o asemenea indeletnicire.
De obicei, se pleaca de la sortimentul de branza pe care dorim sa il servim alegandu-se apoi si vinul potrivit, care sa potenteze sau, dimpotriva, sa amelioreze gustul branzeturilor. Vinurile alese pot proveni din toate soiurile cunoscute, si pot fi atat albe sau roze cat si rosii sau negre.
Intrucat exista nenumarate sortimente de branzeturi si de vinuri pe piata, nu va putem oferi decat o lista orientativa a doar cateva sortimente de branzeturi, alaturi de vinurile care le pot insoti fericit:
– Brie, o branza fina si cu un gust deosebit merge de minunte, de exemplu, cu Sampanie si Merlot;
– Branza Camembert poate fi insotita de vinuri preum Cabernet sau Chenin Blanc;
– Emmentaler, o branza elevetiana celebra, se impaca de minune cu Beaujolais si la fel stau lucrurile si in cazul sortimentului grecesc de branza Feta;
– Mozzarella proaspata merge bine cu vinuri rosii, usoare;
– Gorgonzola se impaca minunat cu…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu