Lifestyle Trucuri culinare

Cosul de ciocolata


Ciocolata
Uneori cand trecem pe langa cofetarii ramanem cu ochii oglinditi
spre vitrinele imbogatite cu tot felul de dulciuri care
ar topi si cea mai rece inima. In trei etape poti obtine
un cos de ciocolata pe care il poti umple cu zmeura sau
capsuni, iar rezultatul cu siguranta va impresiona pe orice
musafir.

Ghidul pentru a obtine o prezentare deosebita a desertului
“Cosul de ciocolata”:

1. Cumpara cateva cuburi de ciocolata de casa; pune un
bol cu apa pe aragaz, cand aceasta a inceput sa fiarba
acopera vasul cu un alt bol in care vei pune ciocolata
(in tot acest timp aragazul este la foc mic). Adauga doua
linguri de lapte, lasa ca aburii de la apa sa incalzeasca
vasul topind ciocolata.

2. Cand ciocolata a luat forma unei creme mai groase
o poti aplica pe o hartie de copt de un strat in jur de
un centimetru (sau mai putin).

3. Aseaza hartia imbibata cu ciocolata intr-un bol si
tipareste hartia astfel incat sa ia forma vasului. Dupa
ce ai terminat operatiunea pune bol pentru cel putin 3
ore la frigider. La sfarsitul “inghetului”
indeparteaza hartia si vei ramane cu un cos de ciocolata
pe care il poti umple cu cele mai delicioase gustari.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu