Lifestyle Trucuri culinare

Clasificarea branzeturilor de pe piata romaneasca

Clasificarea branzeturilor de pe piata romaneascaPe piata din Romania au aparut de relativ scurta vreme o serie intreaga de noi sortimente de branzeturi pe care cu ani in urma nimeni nu putea sa si le procure decat calatorind in strainatate. Intrucat diversitatea acestor branzeturi este destul de mare e bine ca ele sa poata fi si clasificate in functie de anumite criterii pentru a ne putea descurca mai usor in alegerea sortimentului preferat sau cerut de o reteta culinara aparte.

Una dintre cele mai utilizate clasificari a branzeturilor din intreaga lume este clasificarea pe baza continutului de apa si a texturii, nu neaparat cea mai buna, dar oricum functionala si usor de utilizat. Exista astfel cam 5 sortimente de branzeturi, diferentiate atat prin culoare si aspect cat si prin continutul mai mic sau mai mare de apa:

Branzeturi proaspete si moi

In aceasta categorie vom intalni de obicei banzeturi proaspete, preparate de foarte curand, care au o textura moala si fina si un continut mai mare de apa. Mirosul branzeturilor proaspete si moi nu este deloc puternic ci, la fel ca si gustul, atrage usor atentia prin simplitate si delicatete. Dintre branzeturile care intra la aceasta categorie putem aminti sortimentele mozzarella, chčvre, feta, crema de branza sau robiola.

Branzeturi albastre, innobilate cu mucegai

Branzeturile din aceasta categorie sunt usor de recunoscut gratie vinisoarelor albastre de mucegai nobil care le strabat textura si care le pot da si un gust special, nu intotdeauna preferat de unele persoane. Branzeturile albastre, innobilate cu mucegai pot constitui deliciul cunoscatorilor, dar sunt si respinse de altii tocmai din cauza gustului lor specific. Aroma branzeturilor albastre este una robusta si vie, iar dintre sortimentele mai cunoscute amintim Roquefort, Gorgonzola, Stilton si Cabrales.

Branzeturile cu iz puternic

Branzeturile cu iz puternic sunt probabil cosmarul tuturor copiilor, fiind vorba despre produse care prezinta un miros specific, cu care trebuie sa te obisnuiesti inainte de a-l aprecia, dar totodata au si un gust aparte, care de asemenea poate alunga sau atrage consumatorul obisnuit. Branzeturile cu iz puternic s…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu