Lifestyle Turism

Ce trebuie sa stii pentru o vacanta in Dubai?

Ce trebuie sa stii pentru o vacanta in Dubai?Statisticile ne arata ca din ce in ce mai multi romani sunt dornici sa exploreze taramuri exotice, cum ar fi Dubai. Desi atentia pentru aceasta destinatie este destul de recenta, sunt unele aspecte pe care trebuie sa le afli inainte sa pleci spre misteriosul Dubai.

In primul rand, trebuie sa stii ca viza o poti obtine pentru o perioada de 30 de zile,deci trebuie sa stii foarte bine cat te bucuri de concediu si ce planuri ai. Pentru a o obtine  trebuie sa inchei o asigurare medicala si sa te prezinti cu copia  pasaportului si o fotografie recenta.
Cererea de viza trebuie trimisa cu minim 7 zile lucratoare inainte de calatoria mult-visata. Pentru viza, tariful este de 70 de Euro. Daca ai actele pregatite si bagajele facute esti gata pentru Dubai. Aeroportul de aici este imens si are trei terminale, insa poti ajunge relativ rapid  in centru cu ajutorul autobuzelor, unde o calatorie te costa 0,75 dolari (3 Dirhami).
Chiar daca vrei sa ai parte de un bronz frumos si sa te afisezi apoi cu un trup bronzat, mare grija la vestimentatie. Cei din Dubai nu sunt foarte deschisi in a accepta libertatea femeilor, asadar pune in bagaj haine cuminti, fara decolteu, fuste decente si in nici un caz transparente.
Evita sa porti  pantaloni scurti si rochii mulate. Este cea mai sigura metoda de a te proteja de privirile discriminatoare ale barbatilor. Daca vrei sa experimentezi trairile femeilor, poţi achiziţiona un niqab –  acel voal care acopera nasul si gura sau abaya – rochia cunoscuta in lumea araba care acopera mainile, picioarele, parul, gatul si pieptul.
Chiar daca esti cu prietenul/sotul in vacanta nu va afisati afectiunea. Localnicii se simt foarte atacati daca vad momente de tandrete in public si nu vor fi sensibilizati de sentimentele voastre. Totodata, nu ai voie cu sticle de alcool in public, nu poti sa mergi pe strada sau in alte spatii publice avand alcool in posesie, fara autorizatie. Vei avea de oferit niste explicatii politistilor  si nici localnicii nu te vor vedea cu ochi buni.
Ajungem la capitolul cumparaturi. Cunoscut este Dubai City Center Shopping Mall, unde gasesti haine ale unor branduri intenationale, teren de mini golf si o atmosfera interesanta. Pe  Mallul din Emirate te va cuceri decorul somptuos, bulevardele spatioase, o imagine pe care nu o vei uita. Ai  insa grija la fotografii, nu ai voie sa faci oriunde si oricum, cel mai bine intrebi inainte, ca sa eviti orice problema.  Daca iti doresti un parfum original trebuie sa mergi in Souk-ul de Parfumuri din Dubai, unde si cel mai pretentios gust isi gaseste un parfum pe plac. Dupa  mult shopping,  retrage-te la Madinat Jumeirah, versiunea de lux a souk-urilor originale. Daca vrei si iti permite si bugetul poti incerca  si barcutele numite “abras” (twater-taxiuri)

Dubai este locul  pentru o vacanta diferita, o vacanta originala. Trebuie doar sa ai grija si sa nu uiti ca esti pe pamant musulman.
 
Vacanta placuta!

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu