Lifestyle Trucuri culinare

Ce tip de ustensile sunt mai potrivite pentru gatitul zilnic?

Ce tip de ustensile sunt mai potrivite pentru gatitul zilnic?
Materialele din care sunt contruite ustensilele si recipientele de gatit pot face diferenta intre un gatit de calitate si un dezastru culinar, uneori bucatarii fara experienta preferand ustensile dintr-un material nepotrivit doar pentru ca li se par mai confortabile pentru operatiunile pe care le au de desfasurat.

Plasticul si lemnul sunt astfel de materiale pe care le utilizam frecvent in bucatarie, dar care nu se impaca totusi deloc bine cu temperaturile ridicate. Sunt piese excelente pentru desprinderea, aranjarea si servirea mancarii, nu distrug patul recipientelor de gatit, dar trebuie utilizate pe durate scurte si ferite atat de caldura cat si de umiditate.

Ustensilele de metal sunt mai rezistente, permit utilizarea lor la temperaturi inalte daca sunt prevazute si cu manere de protectie si se completeaza de minune cu recipientele construite de asemenea din metal. Daca nu le utilizam cu grija insa putem zgaria patul recipientelor. Suplimentar, ustensilele si recipientele din metal nu se impaca bine cu ingredientele acide si nici cu umiditatea.

In bucatarie mai toata lumea are recipiente si ustensile construite din cele mai variate materiale si e bine sa deprindem obiceiul de a le utiliza in acord cu instructiunile producatorilor si niciodata altfel. Romanii sunt inventivi din acest punct de vedere, dar la gatit aceasta inventivitate va face mai mult rau decat bine.

Metalul este durabil si nu retine mirosurile grele ale unor preparate. Este uso…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu