Lifestyle Trucuri culinare

Ce se intampla cu alimentele dupa ce ajung in stomac?

Ce se intampla cu alimentele dupa ce ajung in stomac?
Imediat dupa ce ingeram alimentele la masa, organismul nostru trece la treaba si incepe sa descompuna aceste alimente pentru a le transforma in nutrimente pe care corpul sa le poata absorbi si folosi. Procesul de transformare a alimentelor incepe de fapt inca din cavitatea bucala, unde anumite enzime ajuta la descompunerea alimentelor in compusi mai simpli, prin mestecare indelunga. In stomac este continuata activitatea acetor enzime, aici existand si un mediu mai bun de lucru pentru ele.

Cateva ore mai tarziu, dupa ce mancarea bine dizolvata poate fi mutata din stomac catre intestinul subtire este desavarsit procesul de digestie prin absorbirea nutrimentelor necesare si transferarea lor in sange. Pancreasul joaca un rol important acum, el ajutand la absorbirea corecta a nutrimentelor in organism. Tot acum sunt obtinute zaharurile din sange, se descompun proteinele si se creeaza acizii grasi sau alte elemente esentiale pentru buna functionare a organismului.

Atunci cand absorbtia de nutrimente este finalizata, mancarea procesata este transferata in intestinul gros, unde continua procesul de descompunere a ei intr-un mediu populat de bacterii diverse …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu