Lifestyle Trucuri culinare

Ce putem inlocui intr-o reteta culinara

Ce putem inlocui intr-o reteta culinara
De multe ori ne putem trezi, la prepararea unei retete, ca nu avem unul sau mai multe ingrediente la indemana si este util sa stim cu ce sa inlocuim aceste ingrediente pentru a ne bucura din plin de maiestria noastra culinara si de feluri de mancare la fel de gustoase ca si cele preparate cu ingredientele originale.

– Sofranul, de exemplu, unul dintre cele mai scumpe condimente de pe piata, poate fi inlocuit cu putina curcuma, care are proprietati similare cu cele ale sofranului;

– Biscuitii macinati sau fulgii de grau pot fi inlocuiti prin firimituri de paine;

– Amidonul de porumb poate fi inlocuit cu o cantitate dubla de malai;

– Smantana poate fi inlocuita cu un amestec de lapte si unt topit (aceeasi cantitate totala cu cea ceruta de reteta cu smantana)

– Mierea de albine poate fi inlocuita cu un amestec de zahar si apa sau un sirop apropiat prin culoare de mierea de albine;

– Zaharul brun este de obicei substituit printr-un amestec de zahar simplu si melasa;

– Sucul de lamaie se inlocuieste de minune cu otetul si viceversa;

– Inghetata ceruta de o reteta va putea fi inlocuita de cele mai multe ori cu iaurt congelat;

– Concentratul de supa de vita, de pui sau de legume poate si merita sa fie inlocuit cu o zeama concent…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu