Intrucat nasul cateilor este mai bine echipat decat cel al pisicilor, acestia pot folosi simtul mirosului de 4 ori mai eficient decat pisicile si de 14 ori mai bine decat oamenii.
Cateii pot deprinde abilitati noi la orice varsta, ei putand fi antrenati cu succes pentru diverse activitati, dar pisicile sunt mai refractare la educatie, ele invatand cu mare greutate trucuri noi si practicandu-le doar sporadic.
Pisicile disting mult mai bine culorile decat cateii, ele beneficiind si de un creier mai apropiat ca structura de cel al oamenilor.
Cainii nu elimina transpiratia prin saliva, asa cum se crede inca in multe colturi ale lumii, ci prin pernutele labelor picioarelor. Pisicile insa nu transpira deloc.
Pisicile folosesc mieunatul pentru a saluta preponderent in relatia cu oamenii, altfel ele apeland la alte forme de salut in cadrul propriei specii.
Pisicile pot estima largimea unui spatiu prin care vor sa treaca doar cu ajutorul mustatilor.
Cainii isi pot atentiona stapanii in avans asupra multor pericole, inclusiv crizele de epilepsie sau accidentele din locuinta.
Pisicile pot sari pana la de 7 ori propria inaltime si alearga cu viteze apropiate de 50km pe ora.
Pisicile si cainii sunt unele dintre primele specii de animale domesticite de catre om.
Atat cainii cat si pisicile au fost la un moment dat venerate ca zeitati, dar pisicile s-au bucurat de mai mult respect din partea oamenilor decat cateii.
Pisicilor le place mult sa li se vorbeasca, iar cateilor le place sa fie mangaiati des.
Pisicile pot avea pui noi la fiecare 4 sau 5 luni si de aceea este indicat sa fie castrate daca sunt tinute in zone unde se afla si motani prin apropriere.
Pisicile pot trai toata viata intr-un apartament de bloc sau in casa, dar cateii nu vor rezista in acest mediu.
Ciocolata trebuie tinuta deoparte de pisici si caini deoarece este otravitoare pentru ambele specii.
Adauga comentariu