Pentru incepatori sau bucatarii cu experienta, gatitul presupune aceiasi pasi de urmat, usor de deprins prin repetarea activitatilor din bucatarie in timp. Toti cei care respecta acesti pasi nu pot da gres in demersurile lor culinare, mancarea preparandu-se asa cum cere reteta culinara, iar bucatarii devenind din ce in ce mai buni la tot ceea ce fac.
Pregatirea si aranjarea tuturor ingredientelor de utilizat pe parcursul gatitului este primul pas pentru aceasta activitate, tot acum fiind de preferat sa se masoare exact cantitatile cerute de reteta culinara, sa se spele si sa se transeze toate produsele. Daca este nevoie, cuptorul se incalzeste la temperatura dorita tot acum si nu mai tarziu.
Nu toti bucatarii procedeaza astfel, dar daca avem la indemana un cronometru de bucatarie atunci e bine sa il si folosim intrucat acesta eficientizeaza lucrurile la maximum. La fel de util se va dovedi si termometrul pentru preparatele facute la cuptor sau pentru a estima corect temperatura carnii de preparat. Incepatorii mai ales ar trebui sa aiba la indemana aceste dispozitive utile si de asemenea un set complet pentru masurarea ingredientelor, atat linguri/lingurite cat si cani pentru lichide.
Tocarea cepei, taierea cartofilor sau a carnii cubulete ori pregatirea legumelor sau a fructelor sunt activitati simple, pe care le poate face oricine, si la fel operatiunile de fierbere, prajire sau amestecare a ingredientelor. Mai dificil va fi insa sa se lucreze cu condimentele pentru a se obtine exact gustul dorit deoarece fiecare om are pretentii speciale, unii dorind mai putina sare, altii preferand mancarea mai picanta si, in sfarsit, altii cerand mai mult dulce la gatit.
Pentru a deprinde corect folosirea condimentelor la gatit secretul este sa utilizam intotdeauna pe parcursul gatitului cantitati mai mici si sa completam gustul cu cantitati suplimentare de condimente abia la final cand se pot obtine exact gustul si a…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu