Lifestyle Trucuri culinare

Arta asezarii mesei

Arta asezarii mesei
Exista mai multe modalitati utile de a aseza masa pentru a se servi unul sau mai multe feluri de mancare, dar se poate discuta in egala masura si de niste reguli de aur, care vor trebui respectate in toate situatiile care presupun aranjarea si servirea mesei.

1. Se stie, de exemplu, ca la servirea mesei vor fi necesare servicii de masa cu atat mai extinse cu cat caracterul mai festiv al mesei o va cere.

2. Fiecare fel de mancare presupune asezarea pe masa a unor seturi de tacamuri specifice, plecand de la lingura si furculita si ajungand la ustensilele pentru servit salata, cutite speciale pentru friptura sau legume si chiar ustensile mai rare precum acelea utilizate la servirea scoicilor si a altor feluri de mancare mai pretentioase.

3. In ce priveste asezarea traditionala a tacamurilor la masa, se va pleca mereu de la asezarea furculitei in stanga si a cutitului in dreapta, tot in dreapta urmand sa se gaseasca si lingura pentru supa. In continuare, se poate proceda similar, in partea stanga sau stanga-sus urmand sa apara si alte furculite speciale, iar in dreapta si dreapta-sus putand fi plasate linguri si cutite diverse.

4. Cosul de paine ar trebui mereu sa se afle in stanga, ceva mai sus de furculita principala si e bine ca invitatii sa poata beneficia de un cosulet separat pentru paine, mai ales daca ocazia este una deosebita.

5. Paharele si asezarea lor sunt de asemenea de mare importanta. Paharul de apa, de exem…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu