Lifestyle Turism

Aplicatii pentru dispozitivele mobile utile pentru turisti

Aplicatii pentru dispozitivele mobile utile pentru turisti

Turistii romani au in prezent la dispozitie sumedenie de aplicatii pentru telefonul lor mobil, iPhone, iPad sau tableta PC care sa le fie de bun folos pe durata sejururilor lor din tara sau de pe peste hotare, o parte dintre aceste aplicatii de software fiind de utilitate imediata, iar altele ajutand la o mai buna diversificare a activitatilor turistice care pot fi experimentate la destinatia aleasa.
 
Accesul la aplicatiile pentru platformele mobile adresate turistilor se poate face imediat, in unele cazuri fiind suficienta doar logarea cu un cont de email existent, iar in alte cazuri fiind necesar ca aplicatia dorita sa fie descarcata si instalata pe telefonul mobil. Pretul de asemenea variaza, plecand de la variantele complet gratuite si ajungand pana la versiunile profesionale adresate turistilor impatimiti sau oamenilor de afaceri unde vor fi necesare investitii lunare modeste situate intre 5-10 dolari/luna.
 
Pentru romani, partea cea mai dificila va fi traducerea interfetei, nu toate aplicatiile de top destinate turistilor venind si cu o interfata integrata in limba romana. Din fericire, alte aplicatii prezente in magazinele virtuale se pot acum dovedi de bun folos, cele mai recomandate fiind desigur translatoarele gratuite care pot traduce aproape orice text din aproape orice limba in limba romana, unele dintre acestea venind si cu suport voce.
 
1. Field Trip este o aplicatie gratuita destinata platformelor mobile cu sisteme Android si iOS care s-a dovedit a fi de maxima utilitate pentru turistii care doresc sa se familiarizeze rapid cu locul pe care il viziteaza. Field Trip ofera atat harti detaliate ale obiectivelor turistice cat si recomandari utile pentru hoteluri, restaurante, baruri sau obiective turistice care ar putea starni interesul doritorilor.
 
2. GateGuru este o alta aplicatie de interes pentru persoanele care calatoresc des cu avionul si care doresc sa isi organizeze mai bine atat itinerarul (atingere mai rapida a destinatiei la niste tarife mai mici) cat si timpul petrecut prin aeroporturile din intreaga lume. Aplicatia este gratuita si se adreseaza platformelor mobile cu sisteme Android si iOS.
 
3. Viber este o aplicatie tip instant messenger care prinde tot mai mult la publicul larg si care a fost adeseori comparata cu mult mai titrata aplicatie Skype. Similar cu modul in care opereaza Skype, si Viber va ajuta sa pastrati legatura cu cei dragi sau cu partenerii de afaceri la costuri cat mai mici si o calitate cat mai buna din punct de vedere tehnic. De asemenea, o aplicatie adresata platformelor mobile cu sisteme Android si iOS.
 
4. Trippeo este o aplicatie care poate fi comparata cu un contabil electronic, scopul principal al acestei aplicatii fiind de a va ajuta sa va organizati cat mai bine bugetul de calatorie si a mentine mereu sub control fondurile de care dispuneti pe durata unui sejur turistic. Aplicatia este gratuita pentru un singur cont si contracost pentru mai multe conturi. Adresata platformelor mobile cu sisteme Android si iOS.
 
5. Asana
este o aplicatie ideala pentru oamenii de afaceri aflati in concediu care doresc sa mentina legatura cu firma lor si sa isi gestioneze proiectele de afaceri chiar si atunci cand, teoretic, ar trebui sa se relaxeze. Cu Asana se pot crea si gestiona proiecte, subproiecte si sarcini de lucru care sa includa inclusiv descrieri si fisiere detaliate. Oferita atat in varianta gratuita cat si contracost, Asana se adreseaza platformelor mobile cu sisteme Android si iOS.
 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu