Aproximativ 30 procente dintre cainii de companie pot prezenta simptome specifice anxietatii, aici aparand latratul in exces, comportamentul destructiv, fuga de la domiciliu si chiar unele semne de agresiune.
Astfel de comportamente iesite din comun determina proprietarii de caini de companie sa isi lase patrupedul la un adapost de animale, fapt nefericit deoarece asemenea probleme pot fi tratate de catre un bun specialist in medicina veterinara.
Printre ale terapii comportamentale de bun folos pentru sanatatea cainilor, se apeleaza adeseori si la unele suplimente alimentare precum si la garzi speciale tratate cu fermoni care ajuta la reducerea stresului animalului de companie.
Dieta este esentiala pentru reducerea anxietatii la catei, o alimentatie corecta putand echilibra simtitor echilibrul hormonal al cainelui, fiind ameliorate astfel si problemele care tin de anxietate.
Suplimentele cu omega-3 sunt esentiale pentru reducerea anxietatii la cainii de companie, oferind suplimentar si bune efecte antioxidante si antiinflamatorii. Studiile medicale confirma acest lucru, acizii grasi omega-3 calmand si schimband inspre bine comportamentul unui catel.
Astfel de suplimente se ofera in doze precise unui caine care prezinta semne de anxietate, cantitatea zilnica recomandata depinzand desigur de greutatea cainelui de companie:
– 250 miligrame pe zi pentru caini de varsta mica (1-6 kilograme)
– 500 miligrame pe zi pentru caini de talie mica (6-12 kilograme)
– 1000 miligrame pe zi pentru caini de talie medie (13-22 kilograme)
– 1500 miligrame pe zi pentru caini de talie mare (23-36 kilograme)
– 2000 miligrame pe zi pentru caini care cantaresc peste 36 kilograme.
Astfel de suplimente omega-3 se gasesc in farmaciile veterinare, iar medicul vostru veterinar va hotari care este cea mai potrivita formula de administrare a acizilor grasi omega-3 cainelui vostru.
Separat de suplimentele de omega-3, cainii de companie au nevoie de multa activitate fizica si de o dieta echilibrata care sa includa frecvent si unele vitamine si minerale precum vitaminele B3 si B6, proteine speciale din lapte, 5-HTP (5-Hidroxitriptofan), l-teanina si altele.
Cu ajutorul medicului veterinar pot fi identificate si cauzele care au condus la aparitia anxietatii, de multe ori fiind vorba despre izolarea animalului, lipsa de afectiune sau lipsa de miscare fizica. Odata reluat un stil sanatos de viata, cainele se va simti mai bine mai ales daca primeste si o alimentatie corecta, bogata in suplimente precum cele amintite mai sus.
Adauga comentariu