Lifestyle Muzica si vedete

Am devenit fană Aerosmith după ce am văzut concertul de la București

Am devenit fană Aerosmith după ce am văzut concertul de la București

Magic FM sărbătorește vineri, 19 aprilie, Aerosmith, una dintre cele mai mari trupe rock ale lumii și a cărei poveste muzicală se întinde pe durata a peste patru decenii.
 
 
„Nu am fost o fană înfocată a Aerosmith, dar am devenit după ce am văzut concertul trupei de la București”, mărturisește realizatoarea Magic FM Liana Stanciu.
 
„După mine, Aerosmith reprezintă chintesența muzicii rock”, mai spune Liana, a cărei piesă preferată din repertoriul trupei americane este celebra „Walk This Way”.
 
Trupa Aerosmith a luat naştere în formula de trio Perry, Hamilton, Tyler, acesta din urmă la baterie. O foarte scurtă perioadă lucrează cu Ray Tabano. După cooptarea lui Kramer şi a lui Whitford, Tyler devine solistul vocal al formației. În primii doi ani, Aerosmith cântă la Boston şi ocazional la New York un amestec de de hard–R&B–blues.
 
În anul 1972, grupul semnează un contract cu casa Columbia Records; repertoriul (muzică şi text) este semnat în majoritate de cuplul Perry–Tyler; primul album apare în 1973; la cel de-al doilea se colaborează cu producătorul Jack Douglas.
 
Din 1979 Perry se dedica proiectelor muzicale individuale, iar conflictele cu Tyler contribuie la ruptura, fiind înlocuit de Jimmy Crespo (ex-Flame).
 
În anul următor Whitford părăsește şi el grupul pentru a forma Whitford St. Holmes Band (cu Derek St. Holmes, ex-Ted Nugent and the Amboy Dukes). Nou-venitul la Aerosmith este Rick Dufay, voc., ch. Whitford şi Perry (realizator a trei albume sub numele Jo Perry Project) nu se impun în viaţa muzicală la nivelul obţinut cu Aerosmith, astfel că în 1984 cei cinci componenţi iniţiali hotărăsc să-şi reia activitatea împreună. Remixeaza în 1986 cu grupul rap Run D.M.C. un titlu mai vechi: „Walk This Way”; piesa ajunge pe locul 4 în Billboard.
 
„Dude (Looks Like A Lady)”, „Angel” şi „Rag Doll” cuceresc generaţia sfârşitului de deceniu; concertele atrag un public considerabil (82 000 de fani în 1987, la Texas Jam). „Permanent Vacation” aduce grupului noi admiratori; albumul „Pump” este vândut în 4,5 milioane de exemplare. Succesul formaţiei este uriaş.
 
În 1997 lansează „Nine Lives”; extrasele pe single „Fallin’ In Love (Is Hard On The Knees)” şi „Pink” se impun în clasamente. „I Don’t Want To Miss A Thing”se impune în topurile 1998 şi câştigă la categoria Best Rock a MTV Europe Music Awards. Între anii 2004 şi 2006 lansează „Honkin' on Bobo”, „Rockin' the Joint” şi „Devil's Got a New Disguise”.
 
În anul 2010, pe 18 iunie, Aerosmith cântă în sfârşit şi la Bucuresti! 20.000 de rockeri de toate vârstele fredonează alături „Crazy”, „Cryin'”, „Livin' On The Edge”, „Jaded” sau „I Don'T Wanna Miss A Thing”.
 
Ascultă vineri, 19 aprilie, la Magic FM cele mai frumoase cântece şi povestea uneia dintre cele mai mari trupe rock a Americii.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu